Yüzüklerin Efendisi dizisi toplam 50 saat sürecek

Yüzüklerin Efendisi serisinin dizi uyarlaması "The Rings of Power", toplam 50 saatlik bir ekran süresine sahip olacak. Dizi, 2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime'da izleyicilerle buluşacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüzüklerin Efendisi serisinin dizi uyarlaması "The Rings of Power"ın yaratıcıları J.D. Payne ve Patrick McKay, Amazon Prime imzasını taşıyan diziye dair açıklamalarda bulundu. Yaratıcılar, 5 sezon olarak planlanan serinin nasıl sonlanacağını bile şimdiden tasarladıklarını belirtti. 

Kayıp Rıhtım'ın Empire'dan aktardığı habere göre, J.D. Payne, Empire’a verdiği demeçte beş sezonluk dizinin nasıl son bulacağını şimdiden bildiklerini açıkladı. Payne, "Son bölümün son karesinin bile nasıl olacağını şimdiden biliyoruz. Amazon dizinin haklarını satın aldığında toplamda 50 saatlik bir ekran sürelerinin olduğunu biliyordu. Yani en başından beri tuvalin ne kadar geniş olduğunu biliyorduk. Bu pürüzsüz bir başlangıcı, ortası ve sonu olan bir eser. Dizide son sezona kadar gizemini sürdürecek şeyler var" dedi.

'BİZ TOLKIEN'İN ARZULADIĞI ŞEYİ YAPIYORUZ'

J.D. Payne ayrıca Yüzüklerin Efendisi evrenine farklı bir bakış açısı getireceklerini söyleyerek, 'Tolkien’in mirası'na sadık kaldıklarını belirtti. Payne, "Durumumuz Tolkien yıldızları gökyüzüne yerleştirmiş ve biz de onlardan takımyıldızları çıkarıyormuşuz gibi aslında. Kendi yazdığına göre (ki bu bir yayıncıya gönderdiği bir mektupta yer alıyor) Tolkien kurduğu bu mitolojinin daha sonrasında resim, müzik ya da drama üreten başka zihinler ve eller ile büyümeye devam etmesini istediğini söylüyor. Biz Tolkien’in arzuladığı şeyi yapıyoruz. Onun bıraktığı mirasa uygun olduğunu hissettiğimiz sürece doğru yolda olduğumuza inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Toplamda 5 sezonluk bir dizi olarak tasarlandığı bilinen "The Rings of Power", Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ına ışık tutarken elflerin, cücelerin ve Harfoot’ların macerasını ekrana taşıyacak. Dizi, 2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime'da izleyicilerle buluşacak.