Yüzlerce polis California Üniversitesi'ne girdi: Filistin eylemcileri gözaltına alınıyor

Los Angeles kentindeki California Üniversitesi'nde yüzlerce polis kampüse girdi. Filistin yanlısı protestocuların kampını dağıtan polis, eylemcileri gözaltına alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Los Angeles kentindeki California Üniversitesi'nde (UCLA) devam eden Filistin'e destek gösterilerinde polis, çadır alanını dağıtmak üzere kampüse girdi. ABD basını, kamp alanının dağıtıldığını ve eylemcilerin gözaltına alındığını bildirdi.

UCLA'da devam eden kampüs gösterilerinde tansiyon yükseldi. İsrail yanlısı maskeli bir grup, kampüsteki çadır alana saldırdı. İsrail yanlısı maskeli grubun ellerindeki havai fişek ve göz yaşartıcı gazla çadırları dağıtmak istemesi üzerine Filistin destekçileri de şemsiye ve kasklarla cevap verdi. Olay yerine gelen Los Angeles Polis Departmanı (LAPD) ekipleri, iki grup arasındaki arbedenin ardından kimsenin gözaltına alınmadığı bilgisini paylaştı ve gruplar arasındaki gerginliğin sona erdiğini aktardı.

Buna karşın kampüsteki mevcudiyetini sürdüren polis, iki grup arasında yaşanan gerilim üzerine alandaki çadırların kaldırılmasını talep etti. 

ARIZONA'DA ÖĞRENCİLERE PLASTİK MERMİ VE GAZ

Bu arada, New York'taki Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve ülke geneline yayılan kampüs gösterilerinde son 24 saatte çok sayıda kişi gözaltına alındı.  Arizona Üniversitesi, polisin protestoculara karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığını aktardı.

New York Polis Departmanı (NYPD) da Fordham Üniversitesi'ndeki kampüs gösterilerinde 15 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Texas Üniversitesinin Dallas Kampüsü'nde 17 kişi gözaltına alınırken, Buffalo Üniversitesi'ndeki gözaltı sayısının 16 olduğu kaydedildi.

New Hampshire'da bulunan Dartmouth Üniversitesi'nde ise 90 kişi gözaltına alındı. Güney California Üniversitesi'ndeki (USC) gösteriler nedeniyle kapatılan kampüsün yeniden açıldığı duyuruldu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler UCLA abd üniversite