'Yusufeli abluka altına alınmış durumda, her gün toz soluyoruz'

Barajı yapımı nedeniyle yeni yerleşim yerine taşınacak olan Yusufeli ilçesinde viyadük ayağı çalışması gerekçesiyle günde 3 kez dinamit patlatılması bölgede yaşayanların tepkisine neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı 

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı sürdürülen, 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, ’çift eğrilikli ince kemer baraj tipi’ kategorisinde ise dünyanın 3’üncü en yüksek barajı olacak olan Artvin Yusufeli Barajı'nın, yıl sonunda tamamlanması beklenirken baraj nedeniyle tamamen sular altına kalacak Yusufeli ilçesinde vatandaşlar patlatılan dinamitler nedeniyle her gün toz toprak soluduklarını öne sürerek tepki gösterdi.

'GÜNDE 3 KEZ DİNAMİT PATLATILIYOR'

Bölgede yaşayanlardan Ahmet Keleş, günde 3 kez dinamit patlatıldığını ifade ederek “Merkezde 10 tane viyadük ayağı çalışması var, tam bir yıl oldu. Patlatılan dinamitler sonrası gökyüzünü görüldüğü gibi toz bulutları hemen hemen her gün görebiliyoruz.
Şu anda iki ayakta kazı çalışması var günde 2 veya 3 patlatma oluyor. Bu toz bulutlarını biz Yusufeliler olarak aylardan beri soluyoruz.

'İLÇE ADETA ABLUKA ALTINA ALINMIŞ DURUMDA'

Sadece viyadük ayağı değil toz yapan, bir de zamanında bitiremedikleri viyadüklerin yerine 12 kilometre çevre yolu yapılıyor. Burada da dinamitler aynı patlamalar yine aynı toz oda yetmedi, yine Yusufeli’nin tam karşısında köy yolu yapılıyor orada da patlatma ve toz bulutları. Patlatılan dinamitlerle ilçemiz adeta tehdit altında. Açıkçası dinamitlerle Yusufeli ilçesinde abluka altına alınmış durumdayız.”

Yasar Koçoğlu ise her gün dinamit patlatıldığını söyleyerek “İlçede sorunlar büyük, hangisi aşılacak nasıl aşılacak belli değil. Her gün dinamitler patlatılıyor. Bu tozu toprağı biz yutalım, bu bombardımana biz maruz kalalım, 3'üncü 5.inci katlara elin herifi gelsin otursun sefasını sürsün. Yok öyle yağma hak hukuk adalet istiyoruz” dedi.