Yusuf Yazıcı, Avrupa Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan Türk futbolcu oldu

Fransa'nın Lille takımında forma giyen Yusuf Yazıcı UEFA Avrupa Ligi'nde rekor kırdı. Gol sayısını 7'ye yükselterek Benfica'dan Pizzi ile birlikte sezonun en skorer ismi olan Yusuf, UEFA Avrupa Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan Türk futbolcu unvanını da alarak tarihe geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Trabzonspor'dan transfer olduğu Fransa'nın Lille takımında iki sezondur yıldızlaşan Yusuf Yazıcı, bir rekora imza attı. Yusuf, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde bir sezonda en fazla gol atan Türk futbolcu oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nin son 32 turu rövanşında Lille, Yusuf'un da gol attığı maçta Ajax'a 2-1 mağlup olarak turnuva dışında kaldı. Kupada bu sezonki gol sayısını 7'ye yükselten 24 yaşındaki futbolcu, Benfica'dan Pizzi ile birlikte sezonun en çok fileleri havalandıran ismi konumuna geldi.

Milli futbolcu ayrıca, UEFA Avrupa Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan Türk futbolcu oldu. Grup aşamasındaki Sparta Prag ve Milan maçlarında 'hat-trick' yaparak dikkat çeken Yusuf, iki defa da haftanın en iyi oyuncusu seçilmişti. Yusuf'un Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) ise oynadığı 22 maçta 7 golü bulunuyor. (AA)