Yusuf el-Karadavi 96 yaşında hayatını kaybetti

Eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, 96 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Müslüman Alimler Birliği eski başkanı Yusuf el-Karadavi, 96 yaşında hayatını kaybetti. Dünya Müslüman Alimler Birliği, Karadavi'nin ölümünün ardından bir açıklama yayınlayarak, "Ömrünü, İslam'ın hükümlerini açıklamaya adayan Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin kurucu başkanı Yusuf el-Karadavi, Hakk'ın rahmetine kavuştu" ifadelerini kullandı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, "Ömrünü ilme ve İslami çalışmalara vakfeden, yazdığı eserlerle genç nesillerin yetişmesine vesile olan Dünya Müslüman Alimler Birliği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi’ye Allah’tan rahmet, tüm İslam alemine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun" dedi. 

YUSUF EL-KARADAVİ KİMDİR?

Eylül 1926'da Mısır'da dünyaya gelen Yusuf el-Karadavi, Kuran hafızlığı ve dini eğitiminin ardından Ezher'de üniversite eğitimini tamamladı. Karadavi, kurulduğu 2004 yılından 2018'e kadar Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin başkanlığını yaptı. 

Karadavi, 2013 yılında askeri darbe ile göreve gelen Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el Sisi'yi eleştiren isimlerden biriydi. Karadavi, Mısır'da yargılanmış ve idama mahkum edilmişti. Bu arada Karadavi'nin "aşırılık yanlısı görüşleri" nedeniyle Fransa ve İngiltere'ye girişi yasaklanmıştı. (HABER MERKEZİ)