Yurt genelinde kar yağışı: Van Gölü dondu, Antalya'da araçlar yolda kaldı

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van Gölü kıyıları dondu. Antalya'yı Konya'ya bağlayan kara yolunda araçlar yolda kaldı. 

Van Gölü kıyısı dondu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yağan kar ve soğuk hava nedeniyle Van Gölü’nün Tatvan kıyıları dondu. 

Kar yağışı nedeniyle Erzurum, Erzincan ve Tunceli'de, kar ve tipi nedeniyle 148 yerleşim birimi ulaşıma kapandı. Antalya'yı Konya'ya bağlayan kara yolunda araçlar tipi nedeniyle yolda kaldı. 

YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞIM İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yoğun kar yağışı özellikle ülkenin doğusunda hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum, Erzincan ve Tunceli'de, kar ve tipi nedeniyle 148 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Erzurum'da gece başlayan kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece boyunca yolların kapanmaması için çalışmalarını sürdürdü. Kentte henüz 20 kırsal mahalle yoluna ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Erzincan'da ise kar yağışı nedeniyle 21 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Belediye ve karayolları ekipleri kapalı köylerin açılması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tunceli'de de kar yağışı ve tipi nedeniyle 107 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolları açmak için iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Akseki- Seydişehir kara yolundaki araçlar yolda kaldı. 

KARA YOLUNDA ARAÇLAR YOLDA KALDI

Kar yağışı, Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki- Seydişehir kara yolundaki 1825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde etkili oldu. Etkili olan tipi nedeniyle görüş mesafesi kısalan bölgede bazı araçlar yolda kaldı. Bölgede kar kalınlığı Alacabel'in zirvesinde 50 santimetreye ulaştı. Tedbir amaçlı TIR'ların geçişine izin vermeyen ekipler, Akseki Bölge Trafik ekiplerince dinlenme tesislerine yönlendirildi. Karayolları Alacabel ekipleri, çok sayıda iş makinesi ile kar kürüme ve tuzlama çalışması yaparak yolun açık tutulmasını sağladı. TIR'lara ekiplerin çalışmasının ardından geçiş izni verildi. Karayolları ve Akseki Bölge Trafik ekipleri, akşam saatlerinde yeniden kar yağışı beklenen bölgede tedbirler alıp, sürücüleri zincir bulundurmaları yönünde uyardı. (HABER MERKEZİ)