Yüreğir’deki saldırı İzmir’de protesto edildi

HDP İzmir İl Örgütü, Adana'nın Yüreğir ilçesindeki saldırıyı protesto ederek, tüm emek ve demokrasi güçlerini yan yana durmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Adana Yüreğir’de ilçe binalarına yönelik gerçekleşen silahlı saldırı ve patlayıcı madde atılmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen açıklamaya çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri katılırken, “HDP Susturulamaz! Baskılar, saldırılar bizi yıldıramaz!” yazılı pankart taşındı.

Grup adına açıklama yapan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Vedat Çınar Altan, AK Parti ve MHP tarafından sürekli hedef gösterilen partilerine yönelik saldırıların devam ettiğini söyledi.

'BU SALDIRI, BÜTÜN EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNE SALDIRIDIR'

İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırı ile İstanbul Bahçelievler saldırısının ardından, son olarak Adana Yüreğir’de ilçe binasının balkonuna patlayıcı madde atılmasından kaynaklı yangın çıktığını söyleyen Altan, şöyle devam etti:

“Önceki gün Adana Yüreğir ilçe binamıza yönelik gerçekleşen saldırı, aynı zamanda bütün demokrasi ve emek güçlerine yönelik bir saldırıdır. Siyasi kriz içinde debelenen ve ezilen, sömürülen, yok sayılan milyonlar nezdinde hiçbir meşruiyeti kalmayanların körüklediği ırkçılık ve nefret rüzgarı, işte böylesi saldırılarla HDP şahsında demokratik siyaset yürüten örgütlü kurumlara göz dağı vermek ve sindirmek istemektedir.”

“Bilinmelidir ki partimiz HDP'nin özgür bir şekilde siyaset yapamadığı bir yerde hiç kimse özgür olamayacaktır” diyen Altan, “Bu nedenle, buradan tüm demokrasi güçlerini ve tüm halkları bu alçak saldırıya karşı HDP ile yan yana durmaya, bu topraklarda faşist karanlığı egemen kılmak isteyenlere karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu. (DUVAR)