Gazete Duvar
Gündem Politika Dünya Ekonomi Video Spor Tatil Arşiv Resmi İlanlar Yazarlar Duvar English
Gazete Duvar

Yunanistan'la yeni rekabet: Kokoretsi birinci, kokoreç dördüncü

TasteAtlas sitesinin sakatattan yapılan yemekleri puanladığı listesinde birinci sıra Yunanistan'ın kokoretsisi oldu. Türkiye'den kokoreç ise listenin dördüncü sırasında kendine yer buldu. 

08 Haziran Perşembe 2023   Saat: 15:40 Güncellenme: 08 Haziran Perşembe 2023   Saat: 18:05
Yunanistan'la yeni rekabet: Kokoretsi birinci, kokoreç dördüncü - Sayfa 1

DUVAR - TasteAtlas sitesi sakatattan yapılan yemekleri puanladı. Listenin 2'nci sırası Bulgaristan'ın oldu, ilk sırada kokoretsi ile Yunanistan yer aldı. Türkiye'den kokoreç ise listenin dördüncü sırasında kendine yer buldu. 

1 6
Yunanistan'la yeni rekabet: Kokoretsi birinci, kokoreç dördüncü - Sayfa 2

Yunanistan basını durumu okuyucularına manşetten sundu. Haberde kokoretsinin, Türkiye'deki halinden biraz farklı olduğuna da yer verildi. 

Türkiye'de kokoreç için sadece bağırsak kullanılırken, kokoretsinin yapımında böbrek ve ciğerler de kullanılıyor.

2 6
Yunanistan'la yeni rekabet: Kokoretsi birinci, kokoreç dördüncü - Sayfa 3

TasteAtlas şu ifadeleri kullandı.

"Geleneksel Yunan sakatat yemeği kokoretsi, dünyanın en beğenilen sakatat yemekleri listesinde 1'inci sırada yer aldı. Türk kokoreçinin neden 4'üncü sırada yer aldığı merak edilebilir - bu aynı yemek değil mi? Kısa cevap hayır. Her ikisi de şişte pişirilen geleneksel sakatat yemekleri olmasına rağmen, farklı mutfak geleneklerinden geliyorlar ve bazı önemli farklılıkları var.

Yunan mutfağında akciğer, böbrek, yürek ve karaciğer gibi kuzu sakatatları kullanılırken, Türkiye'de ince ve kalın bağırsak ile ek bir malzeme kullanılmaz. Türkler sadece bağırsak kullanırken, Yunanlılar bağırsağı ciğer, böbrek, ekmek ve baharatlarla doldururlar.

3 6
Yunanistan'la yeni rekabet: Kokoretsi birinci, kokoreç dördüncü - Sayfa 4

Adil olmak gerekirse, hem Türk hem de Yunan mutfakları tarafından benimsenen ve her biri kendi mutfak geleneklerine göre kendi benzersiz dokunuşlarını ekleyen bir Balkan yemeğidir. Coğrafi ve tarihi bağlantıları olan kültürler arasında benzer yemeklerin paylaşılması alışılmadık bir durum değildir. Kökeni hakkındaki tartışmalara odaklanmak yerine, bu kültürel varyasyonlardan ortaya çıkan harika farklılıkları kutlamak ve takdir etmek daha keyifli ve zenginleştirici değil mi?"

4 6
Gazete Duvar

Bu site deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla KVKK ve GDPR uyarınca çerez(cookie) kullanmaktadır. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.
Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.

Gazete Duvar
  • Anasayfa
  • Tatil
  • Galeri
  • Video
  • Kitap
  • Dergi
  • Podcast
  • Yazarlar
  • Yeni Çıkan Kitaplar
  • Arşiv
Kategoriler
  • Resmi İlanlar
  • Bilim
  • Dünya
  • Dünya forum
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Günün karikatürü
  • Hayat
  • İnsan hakları
  • Kadın
  • Konuk yazar
  • Kültür-sanat
  • Kurdî
  • Otomotiv
  • Politika
  • Reklam
  • Sağlık
  • Seri ilanlar
  • Sinema
  • Şirket haberleri
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yerel haber
Kurumsal
  • Çerez politikası
  • Gizlilik ilkeleri
  • İletişim
  • Kullanım şartları
  • Künye
  • Yayın ilkeleri
© 2016 - 2025 gazeteduvar.com.tr - Tüm hakları saklıdır.