Yunanistan'la yeni gerilim: Uçuş izni iddiası Ankara'yı kızdırdı

Türkiye ile Yunanistan arasında bu kez de uçuş izni gerilimi patlak verdi. Yunan devlet televizyonu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın uçağına yakıtının az olmasına rağmen Türkiye hava sahasını kullanma izni verilmediğini öne sürdü. Ankara bu iddiayı yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimde yeni bir perde açıldı. Yunan devlet radyosu ERT, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı taşıyan uçağa Türkiye tarafından uçuş izni verilmediğini, pilotun bu nedenle Türkiye-Irak sınırında 20 dakika tur atmak kaldığını öne sürdü. Türkiye'den iddiaya yalanlama geldi.

İDDİA: YAKITI AZALDI, İZİN VERİLMEDİ

Yunan basınındaki iddiaya göre, Dendias'ın uçağının pilotu, Bağdat'tan Atina'ya dönerken yeterli yakıtlarının bulunmaması nedeniyle Türkiye'den hava sahasını kullanma izni istedi. Haberlerde, bu iznin verilmediği öne sürüldü.  ,

DIŞİŞLERİ: GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ise iddiayı kesin bir dille yalanlayarak iznin gecikmeden verildiğini belirtti. Aksoy, "Bakan Dendias’ın uçağının hava sahamıza girmeden önce bekletildiği haberleri kasıtlıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

'VAKİT KAYBETMEKSİZİN İZİN VERİLDİ'

Aksoy, "Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı 14 Ekim'de Irak'a götürüp getirmek üzere hava sahamızdan üst uçuş izni talep edilmiş, bu iznin uygun bulunduğu zamanlıca Yunan tarafına bildirilmiştir. Uçağın Irak'ta arızalanması üzerine, Yunanistan tarafı ikinci bir uçak tahsis etmiş, söz konusu uçağın da aynı uçuş izin numarasıyla hava sahamızı kullanmasına vakit kaybetmeksizin izin verilmiştir" dedi.

Türkiye'nin, Yunanistan'la temasın başladığı ve istikşafi görüşmeler için tarih belirlenmesinin beklendiği bir dönemde yeni bir Navtex yayınlayarak Oruç Reis'i yeniden Meis'in güneyine göndermesi gerilimi artırmıştı. Yunanistan, istikşafi görüşmeler için Oruç Reis'in limana çekilmesini şart koşmuştu. (DIŞ HABERLER)