Yunanistan'dan Türkiye ile ilişkilerde 'gerçekçilik' çağrısı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, "Yunan-Türk ilişkilerinde ve Kıbrıs konusunda saf olmamak ya da yanılsamalara kapılmamak önemli" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 21 Mayıs Pazar günü erken parlamento seçimleri için sandık başına gidecek olan Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Naftemporiki gazetesine verdiği demeçte, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine de değindi. Dendias, 'Türkiye'nin revizyonist amaçlarını bir kenara bırakacağını ve anlamlı bir diyaloğa gireceğini' umduğunu söyledi.

Yunanistan'ın Ekathimerini haber sitesinin "Dendias, Yunan-Türk ilişkilerinde gerçekçilik çağrısı yaptı" başlıklı haberine göre, Bakan Dendias, "Türkiye'nin revizyonist amaçlarını bir kenara bırakacağını ve Yunanistan ile devam eden tartışmaları çözmek için anlamlı bir diyaloğa aktif katılım sağlayacağını umuyorum" dedi.

'SAF OLMAMAK ÖNEMLİ'

Kıta sahanlığı ve muhasır ekonomik bölgeler ile ilgili sorun ve anlaşmazlıkların çözümünde uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi'nin (UNCLOS) temel alınması gerektiğine vurgu yapan Dendias, iyimserliğini dile getirerek 'aşırı idealizme' karşı uyarıda bulundu. Dendias, "Yunan-Türk ilişkilerinde ve Kıbrıs konusunda saf olmamak ya da yanılsamalara kapılmamak önemli" ifadelerini kullandı.

'SEÇİLECEK LİDER İLE İŞ BİRLİĞİNE BAĞLIYIZ'

Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin sonuçlarına ilişkin de konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda yüzde 49,5 oy almasının sürpriz olmadığını, 'bu sonuca işaret eden emareler olduğunu' söyledi. 

 'Yunanistan'ın Türkiye halkının seçeceği lider ile iş birliğine bağlılığını' ifade eden Dendias, 'bunun ülkesinin açık bir yükümlülüğü olduğunu' sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER)