Yunanistan'dan turizm için 'AB içi aşı karnesi' önerisi

Korona virüsü nedeniyle turizmde en ağır darbelerden birini alan Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) içinde seyahati teşvik etmek için 'aşı sertifikası' önerdi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, kendi ülkelerinde uygulamaya başladıkları bu yöntemle, aşı yaptıran kişilere AB içinde seyahat özgürlüğü tanınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e bir mektup yazarak, korona virüsü aşısı olan kişilere seyahat serbestisi tanınmasını önerdi. Miçotakis, bu amaçla Avrupa Birliği (AB) üyeleri arasında bir aşı karnesi oluşturulabileceğini belirtti. 

"Aşıyı zorunlu veya seyahatin ön şartı haline getirmeyecek olsak da, aşı yaptıran kişilerin seyahat etmekte özgür olması gerekir" diyen Miçotakis, "Bütün üye ülkeler tarafından kabul edilecek bir aşı sertifikasının nasıl yapılandırılacağı konusunda ortak bir anlayış benimsemek aciliyet taşıyor" ifadelerini kullandı.

Yunan lider, sertifikanın AB içinde her tür ulaşım aracında kullanılabilmesini önerdi. Miçotakis, AB ülkelerinin ortak bir formül üzerinde anlaşması sayesinde, bu yöntemi küresel seyahati de canlandıracak şekilde uluslararası tartışmaya açabileceklerini belirtti. Miçotakis, "Yunanistan gibi turizme bağlı ülkeler için bu konunun yaz sezonundan önce çözülmesi şart" dedi.

Ekonomisinin beşte biri turizme dayanan Yunanistan, ülke içi seyahati de yaz sezonu başlamadan canlandırmayı hedefliyor. Atina bu amaçla, ülke içinde standart bir aşı sertifikası uygulaması başlattı. (DIŞ HABERLER)