Yunanistan'da orman yangını: Yüzlerce kişi tahliye edildi

Yunanistan'da çarşamba gecesi başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, yüzlerce kişinin tahliye edildiği aktarıldı. 10'dan fazla köy ve iki manastır boşaltıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın başkenti Atina'nın batısında bulunan Korint Körfezi'nde çarşamba gecesi başlayan yangın nedeniyle yüzlerce kişi tahliye edildi. 278 itfaiye görevlisinin bölgeye sevk edildiği ve söndürme çalışmalarında 17 uçak ve üç helikopter kullanıldığı belirtildi. Yetkililer, en az 10 köyün ve iki manastırın boşaltıldığını aktardı.

4 BİN HEKTAR ARAZİ TAHRİP EDİLDİ

Yaklaşık 4 bin hektarlık arazinin zarar gördüğü tahmin edilirken, Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias "Hava koşullarının iyileşmesiyle beraber gün içinde yangın kontrol altına alınabilir" dedi.

'YETERLİ SAYIDA EKİPMAN YOK'

Yerel basında çıkan haberlere göre Hardalias, yangının kontrolden çıkmasına Yunanistan'ın 'yeterli sayıda hava söndürme aracına sahip olmayışının rol oynadığını' belirtti.Yangın söndürme uçaklarında kapasitenin 15 Haziran'da artırılacağına işaret eden yetkili, yangının söz konusu gelişmeden yaklaşık bir ay önce meydana geldiğini söyledi.

'HÜKÜMET GEÇ KALDI'

Son yıllarda, 1 Mayıs'ın Yunanistan'da mevsimsel orman yangınlarının 'başlangıç tarihi olarak kabul edildiğini' kaydeden muhalif basın, hükümetin hazırlıkları sonlandırmada 'geç kaldığını' ifade etti. (DIŞ HABERLER)