Yunanistan'da doktorlardan Covid protestosu: Hastanelerde durum kritik

Yunanistan'da sağlık çalışanları, Covid-19 salgınında hastane koşullarını protesto etti. Yunanistan Hastane Doktorları Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "Hem kritik durumda olan Covid-19 hastaları, hem de diğer hastalıkları olan kişilerin için ciddi bir risk var" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'da, korona virüsü salgınında hastanelerdeki koşulları protesto eden sağlık çalışanları bir günlük grev kararı aldı. Başkent Atina'da protesto düzenleyen doktorlar Covid-19 hastaları için yeni birimler kurulmasını, daha fazla personelin istihdam edilmesini ve özel sektör kaynaklarının kullanılmasını talep etti.

Yunanistan Hastane Doktorları Sendikası'ndan (OENGE) yapılan açıklamada, hastanelerdeki koşulların 'boğucu' olduğu belirtildi ve "Hem kritik durumda olan Covid-19 hastaları, hem de diğer hastalıkları olan kişilerin için ciddi bir risk var" denildi.

OENGE'nin açıklamasında, "Halk sağlığı üzerindeki herhangi bir olumsuz etki, hükümetin sorumluluğunda olacaktır" ifadelerine yer verildi. Yunanistan'da devlet hastanelerinde yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranının yüzde 80 olduğu kaydedildi. (DIŞ HABERLER)