Yunanistan'da Altın Şafak kararı: Parti değil suç örgütü

Yunanistan'da faşist Altın Şafak partisinin liderleri, suç örgütü yönetmekten suçlu bulundu. Beş buçuk yıldır devam eden davada mahkeme, partiyi 'suç örgütü' olarak tanımladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da faşist Altın Şafak partisinin liderleri, suç örgütü yönetmekten suçlu bulundu. Atina'daki temyiz mahkemesi, beş buçuk yıldır devam eden davada partiyi 'suç örgütü' olarak tanımladı.

Bu kararın ardından partinin birçok liderine hapis cezası verilmesi bekleniyor.

Yunan polisinin, mahkeme salonunun dışındaki Altın Şafak destekçilerini dağıtmaya çalıştığı belirtiliyor. Salonun dışında, "Nazileri bastırın" slooganıyla binlerce kişi de toplanmış durumda. 

RAPÇİ CİNAYETİ BARDAĞI TAŞIRDI

Ekonomik krizin rüzgarını arkasına alan Altın Şafak, 2012 yılında 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Yunan parlamentosuna giren ilk neo-Nazi parti olmuştu. Parti lideri Nikos Mihaloliakos ve 10'dan fazla üyesi, 2013 yılında faşizm karşıtı 34 yaşındaki rapçi Pavlos Fyssas'ın bir Altın Şafak üyesi tarafından öldürülmesi sonrasında tutuklanmıştı. 

Bu cinayet ülke çapında protestoları tetiklerken, göçmen karşıtı ve ırkçı Altın Şafak'ın ofislerine baskınlar düzenlenmişti. Beş buçuk yıldır devam eden davada, Altın Şafak liderleri ülkede 2012'den bu yana düzenlenen birçok ırkçı saldırıdan da sorumlu tutuluyordu. (DIŞ HABERLER)