Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan Turhan Döner tutuklandı

'Silahlı suç örgütü kurmak'tan yargılandığı davada 28 yıl hapis cezası verilen Turhan Döner yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandı. Döner, ifadesi alındıktan sonra tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 'silahlı suç örgütü kurmak' gerekçesiyle yargılandığı davada 28 yıl hapis cezası alan ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan Turhan Döner, 2 Kasım'da yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmak isterken ihbar üzerine Meriç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı.

'AYAKKABI MAĞAZASI AÇMAYA GELDİM'

Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre jandarma, durumu Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Döner gözaltına alındı, savcılık, mahkumiyet kararı veren Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi ile temasa geçti. Döner’in SEGBİS yolu ile ifadesi alındı. Döner verdiği ifadede, Yunanistan’a kaçma planının olmadığını, Edirne’nin Keşan ilçesine ayakkabı mağazası açmak için geldiğini söyledi. Mahkeme, savunmanın ardından Döner'in tutuklanmasına karar verdi. Turhan Döner kardeşi Emirhan Döner de geçen yıl Gürcistan’a kaçmak isterken sınırda yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Emirhan Döner ile Turhan Döner’in liderliğini yapmakla suçlandıkları 16 sanıklı ‘suç örgütü’ davasında mahkemenin verdiği mahkumiyet kararı, Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi’nce geçen 12 Ekim’de onanmıştı. Sanıklar, ‘Silahlı suç örgütü kurma’, ‘yağma’, ‘yaralama’, ‘tefecilik yapmak’ gibi bir dizi suçtan yargılandı.

Sanıklardan Turhan Döner’e 28 yıl hapis cezası verilirken, kardeşi Emirhan Döner’e ise 44 yıl hapis cezası verilmişti. Ailenin bir diğer üyesi Burak Döner de cinayet ve yağma suçundan hüküm giydiği 56 yıl hapis cezası nedeni ile tutuklu bulunuyor. (HABER MERKEZİ)