Yunanistan, salgın kısıtlamalarının tarihini erkene çekme kararı aldı

Yunanistan'da 3 Ocak'ta yürürlüğe girecek salgın kısıtlamaları, vaka sayısındaki yükseliş nedeniyle yarından itibaren geçerli olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da korona virüsü (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 3 Ocak 2022'den itibaren geçerli olması planlanan kısıtlamalar, vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle yarından itibaren başlayacak.

Açıklama yapan Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, yarından itibaren geçerli olacak yeni kısıtlamalar ve tedbirlere ilişkin bilgi verdi.

Vaka sayısında dün yaşanan ani artışa dikkati çeken Plevris, 3 Ocak 2022'den itibaren geçerli olması planlanan, yüksek korumalı maskelerin kullanım alanlarının genişletilmesine, yeme içme sektörü ve spor etkinliklerindeki sınırlandırılmalara ve uzaktan çalışma yöntemine yönelik uygulamaların yarın yerel saatle 06.00'dan itibaren başlayacağını söyledi.

Plevris, Covid-19'un omicron varyantının artık ülkede yaygın şekilde görüldüğünü belirterek, virüsün delta varyantının da sağlık sistemi üzerindeki baskısını sürdürdüğünü ifade etti.

YEME İÇME SEKTÖRÜNDE MÜZİK YASAKLANDI

Sağlık sisteminin üzerindeki baskının azaltılması için özel sektörle de iş birliği yapılacağını aktaran Plevris, aşılama oranlarının artması için alınabilecek tedbirlerin de hükümet tarafından değerlendirileceğini dile getirdi.

Plevris, yeme içme sektöründe artık müziğin de yasak olacağını vurgulayarak, lokanta, kafe ve eğlence merkezlerinin sadece 31 Aralık gecesi 02.00'ye kadar müzik olmaksızın hizmet vereceğini, diğer günler ise gece yarısından itibaren kapatılacaklarını aktardı.

Evlerde kalabalık partilerin düzenlenmesinin de yasak olacağını söyleyen Plevris, yılbaşı nedeniyle yapılacak ev ziyaretleri öncesinde de Covid-19 testi yapılmasını önerdi.

Kısıtlamaların 3 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacağı bildirilmişti. Fakat Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu'ndan (EODY) yapılan açıklamaya göre, dün Yunanistan'da 21 bin 657 vaka tespit edildi. Bir gün önce 9 bin 284 olarak açıklanan günlük vaka sayısı 24 saat içerisinde 2 katın üzerinde artış göstermişti. (ATİNA/AA)