Yunanistan Mideia'ya teslim: Kar fırtınasında iki kişi öldü

Komşu Yunanistan, Mideia adı verilen fırtına nedeniyle karla kaplandı. Ülkenin kuzeyinde hava sıcaklıkları -20 dereceye kadar düşerken, iki kişi öldü. Başkent Atina da, nadir görülen yoğunlukta bir kar yağışına sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan, 'Mideia' ismi verilen kar fırtınasıyla baş etmeye çalışıyor. Tüm ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava ve kar fırtınası nedeniyle iki kişi öldü, altı kişi itfaiye tarafından kurtarıldı.

Yunanistan Meteoroloji Genel Müdürü Theodoros Kolidas ülkede son 12 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığını açıklarken, kuzey bölgelerinde hava saıcaklığının -20 dereceye kadar düştüğü belirtildi. Başkent Atina'da da mevsim dışı yüksek sıcaklıkların ardından bugün nadir görülen bir yoğunlukta kar yağdı.

Atina’nın merkezi noktaları karla kaplanırken, başkentin birçok semtinde elektrik ve su kesintileri yaşandı; toplum ulaşımda da sıkıntılar gözlemlendi. Kar fırtınası nedeniyle Yunanistan’ın birçok kentinde eğitime ara verildi. Birçok noktada ulaşımda büyük zorluklarla karşı karşıya kalınırken, elektrik ve su kesintisi haberleri de geliyor. 

Mideia Fırtınası, Yunanistan hükümetini de alarm durumuna geçirdi. Hükümet, sivil kurtarma ekipleri ve yerel yönetimler soğuk hava dalgasının yarattığı olumsuz durumlara müdahale etmek için zamanla yarışıyor. Başbakan Kiryakos Miçotakis, son gelişmelerle ilgili olarak “Devlet elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor” mesajını verdi. 

Yunanistan’ın birçok noktasında etkili olan kar fırtınası ve tipi nedeniyle korona virüsü için aşılama süreci de sarkıyor. Kar yağışı nedeniyle bazı noktalarda aşılama faaliyetleri geçici olarak askıya alındı. 

Yunanistan medyası, Evia Adası ile Girit’in Lasithi ilçesinde iki kişi olumsuz hava koşulları nedeniyle öldüğünü duyurdu. Evia’da bir vatandaş kendisine zamanında oksijen verilememesi nedeniyle vefat etti.

Yetkililer halktan evde kalmalarını talep ederken, Atina’da korona sürecinde hizmet vermeye devam eden alışveriş noktaları da bugün saat 18.00’de kapanacak. 

 
Etiketler Atina Yunanistan kar