Yunanistan Göç Bakanı Mitarakis Türkiye'ye geliyor

Yunanistan Göç ve Sığınma Bakanı Mitarakis, "Salı günü Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile birlikte Türkiye'yi ziyaret edeceğim" dedi.

Foto: Wikimedia Commons
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Göç ve Sığınma Bakanı Notis Mitarakis, 4 Nisan Salı günü Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mitarakis, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile birlikte Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Mitarakis, sosyal medya mesajında, "Salı günü Milli Savunma Bakanı Sayın Nikos Panagiotopoulosile birlikte Türkiye'yi ziyaret edeceğim. Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşeceğim ve komşu ülkenin deprem bölgelerine gideceğim" ifadelerini kullandı.

SAVUNMA BAKANI DA AKAR'IN DAVETİYLE TÜRKİYE'YE GELECEK

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos da 30 Mart'ta bir açıklama yaparak salı günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Türkiye'de bir araya geleceğini duyurmuştu.

Buna göre, Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, Milli Savunma Bakanı Akar'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelecek. Akar ve Panagiotopoulos, depremlerin etkilediği Hatay’ı ziyaret edecek. Akar ve Panagiotopoulos, daha sonra baş başa görüşecek.

Akar ve Panagiotopoulos, 9 Mart'ta yaptıkları telefon görüşmesinde iki ülke arasında iyi komşuluk ilişkilerine dayalı gündemin geliştirilmesi konusunda mutabık kalmıştı.