Yunanistan basınından 'Erdoğan' yorumu: Çaresizlik eylemi...

Kathimerini gazetesinin "Erdoğan, Yunanistan'ı füze saldırısıyla tehdit etti" başlıklı haberinde, "Yetkililer, Erdoğan'ın bir çaresizlik eylemi olarak bir olay planlamasından endişe ediyor" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "'Tayfun Füzesi Atina'yı vuracak' diyorlar. Sen rahat durmazsan, vuracak tabii" ifadeleri Yunanistan basınında yer buldu. Kathimerini gazetesinin "Erdoğan, Yunanistan'ı füze saldırısıyla tehdit etti" başlığıyla manşetten verdiği haberde, önümüzdeki yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret edildi.

'YUNAN YETLİLİLER TEMKİNLİ DAVRANIYOR'

"Yetkililer, önümüzdeki yıl zorlu bir seçimle karşı karşıya gelecek olan Erdoğan'ın bir çaresizlik eylemi olarak bir olay planlamasından endişe ediyor" denilen haberde, şu ifadeler kullanıldı: "Yunan yetkililer, bu açıklamaları yerel bir izleyici kitlesine hitap ettiği için görmezden geliyor. Ancak yetkililer, önümüzdeki yıl zorlu bir seçimle karşı karşıya gelecek olan Erdoğan'ın bir çaresizlik eylemi olarak bir olay planlamasından endişe ediyor. Ayrıca, Yunanistan'ın da gelecek yıl iki seçimle karşı karşıya kalması ve iki seçim arasında geçici bir hükümetin görevde olması muhtemel olduğundan, hükümet yetkilileri Erdoğan'ın bu olayı Yunan siyasetinde istikrarın en düşük seviyede olduğu bu döneme denk getirebileceği konusunda temkinli davranıyor."

'KIŞTIRTICI SÖYLEMLERİNE GERİ DÖNDÜ'

Ta Nea gazetesinde ise, "Erdoğan, seçimler öncesinde destek oranlarının düşük kaldığını gördüğü için, iç kamuoyuna yönelik kışkırtıcı söylemlere geri dönme kararı aldı" denildi. Gazetede, "Ege adalarının askerden arındırılması konusunu gündeme getiren Türkiye Cumhurbaşkanı, Tayfun tehdidini bir kez daha gündeme getirdi" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün, Samsun'da Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik Buluşmaları programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetiminin yanı sıra ABD'yi de hedef almıştı. Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

"4-5 bin tır Suriye'nin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Dedim kusura bakmayın, biz NATO'da sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok.

 Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle." (DIŞ HABERLER)