Yunanistan basını: Selanik-İzmir feribot seferleri başlıyor

Yunanistan ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde atılan adımların ardından Selanik-İzmir arasında feribot seferlerinin başlatılması gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan basınına yansıyan son bilgilere göre, yakın zamanda Atina ve Ankara tarafından Ege’de başlatılan yeni yakınlaşma süreci önümüzdeki haftalarda ilk meyvesini verecek. Son bilgilere göre, Selanik ile İzmir arasındaki feribot seferleri için geri sayım başlamış durumda. 

Yunanistan basını antik dünyanın ve yakın çağların önemli iki liman şehri arasındaki deniz bağlantısının Mayıs ayında başlayabileceği bilgisini geçiyor. 

DİPLOMASİ VE KORONAVİRÜS NEDENİYLE GECİKME

Yunanistan basını ayrıca, Selanik-İzmir deniz bağlantısının son yıllarda Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyianni ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal arasında yürütülen istişarelerde gündeme geldiğini hatırlatıyor. 

Ancak söz konusu bağlantı ikili ilişkilerin dalgalı seyri ve koronavirüs süreci nedeniyle aksadı. 

'SMYRNA' HAZIRLANIYOR

Yeni bilgilere göre Selanik-İzmir deniz bağlantısı araç taşıma kabiliyetine de sahip olan ‘feribot’ tipi gemilerle gerçekleştirilecek. ‘Levante Ferries’ isimli şirket söz konusu hatta hizmet vermek için hazırlıklarını ilerletmiş durumda. 

‘Levante Ferries” Selanik-İzmir hattı için 70’li yılların sonlarında inşa edilen ‘Smyrna’ isimli bir geminin tadilatını yoğun bir tempoda Yunanistan’da sürdürüyor. Söz konusu gemideki işlemler son safhaya ilerlerken Yunanistanlı yetkililer Selanik-İzmir hattındaki gemi sayısının zamanla artacağı bilgisini de paylaşıyor. 

İKİ GEMİYLE PLANLAMA

Yunanistan basını ‘Levante Ferries’ şirketi, sırasıyla 60 kamyon ile 400 yolcu ve 120 kamyon ile 1.350 yolcu kapasiteli ve haftada üç kez iki şehir sakinlerine hizmet verecek iki gemiyi Selanik-İzmir hattında çalıştırmayı planlıyor.