Yunanistan basını: Rusya bandıralı petrol tankerine el konuldu

Yunanistanlı yetkililer, Rusya bandıralı petrol tankerinin durdurularak işlem yapıldığını belirtti. Ülke basını ise söz konusu gemiye el koyulduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

Yunanistan basınına yansıyan bilgilere göre, ülkedeki güvenlik mercileri Rus bayraklı petrol tankeri ‘Pegas’ı durdurdu. Gemi el konma işleminden sonra Karistos Limanı’na yönlendirildi. Söz konusu gemide 19 Rusya vatandaşı bulunuyor. 

‘Pegas’ Karistos Limanı’na demirlerken Yunanistan Kara Para Aklamayı Önleme Başkanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, AB ve NATO tarafından Rusya bayraklı gemilere uygulanan yaptırımlar çerçevesinde tankerle ilgili bazı işlemler yapılıyor. Yunanistan basın kuruluşları ise tankere yapılan işlemlerin el koyma şeklinde olduğunu belirtirken taşıdığı kargoya dokunulmayacağı bilgisini geçiyor.

Yunanistan mercilerinin müdahale ettiği tanker geminin bir mekanik arıza nedeniyle Mora Yarımadası istikametinde ilerlediği ancak bölgede esen sert rüzgâr nedeniyle geminin Karistos’un Cavo Doro bölgesine demirlediği de belirtiliyor.