Yunanistan, AB'nin Türkiye ile Gümrük Birliği'ni askıya almasını resmen talep etti

Yunanistan ile yeniden patlak veren Oruç Reis krizi derinleşiyor. Yunan devlet ajansının haberine göre Atina, Avrupa Birliği'ne bir mektup göndererek Türkiye ile Gümrük Birliği'nin tamamen askıya alınmasını resmen talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Yunanistan'ın istikşafi görüşmeler için tarih arayışında olduğu bir dönemde Oruç Reis gemisinin tekrar Meis'in güneyine gönderilmesi üzerine yeniden tırmanan gerilimde yeni bir perde açıldı. Yunanistan Avrupa Birliği'nden, Türkiye ile Gümrük Birliği'ni askıya almasını talep etti.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI DENDİAS MEKTUP YAZDI

Yunanistan devlet ajansının diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Atina bu talebe gerekçe olarak 'Ankara'nın devam eden provokasyonlarını' gösterdi. Haberde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi'ye bir mektup yazdığı belirtildi. Buna göre Dendias mektupta, 'Türkiye'nin devam eden yasadışı davranışlarının onaylanmadığına dair bir mesaj vermek' için Gümrük Birliği'nin tamamen askıya alınmasının gözden geçirilmesini istedi.

Dendias'ın mektubunda, Türkiye'nin AB ile Gümrük Birliği Anlaşması'nı 'daha önceden görülmemiş gümrük vergileri koyarak ve başka yöntemlerle tek taraflı olarak ihlal ettiğini' savunduğu da belirtildi. (DIŞ HABERLER)