Yüksek su tüketiminin müsebbibi banyo: Klozet en olağan şüpheli

Banyolarda harcanan su, evsel su tüketiminin yüzde 70’ini oluşturuyor. Çevre dostu olmayan klozetler su kaybını artırırken, uzun süren duşunsa birden fazla zararı bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Her yıl 5 Haziran’da kutlanan 'Dünya Çevre Günü' için tasarruf temalı farkındalık çalışmaları da yapılmaya devam ediyor. Markalar da böyle günlerde hem bu farkındalığa katkı sunmak açısından hem de 'duygusal' sebeplerle kamuoyuyla bazı veriler paylaşıyor. Bu çerçevede DHA'ya konuşan, Seramiksan Direktörü M. Süreyya Çağlar, “Suyla çalışan ve banyolardaki su tüketiminde başı çeken klozetleri çevre dostu yaparak tonlarca su tasarruf etmek mümkün” dedi.

MALUM ŞÜPHELİ: KLOZET 

Türkiye’deki tatlı suyun yüzde 16’sının evlerde kullanıldığını ve banyolarda kullanılan suyun evsel su tüketiminin yüzde 70’ini oluşturduğunu söyleyen Çağlar, “Suyla çalışan ve banyolardaki su tüketiminde başı çeken klozetleri çevre dostu yaparak tonlarca su tasarruf etmek mümkün. Örneğin klasik rezervuarların depolama kapasitesinin 8 litre olduğunu düşündüğümüzde, 4 kişilik bir aile 2,5 / 4,5 lt suyla çalışan klozeti kullandığında yaklaşık yüzde 65 daha az su harcayarak yılda 37,9 ton su tasarrufu yapılabilir” dedi.   

DUŞTA UZUN KALKMAK ‘HER YÖNDEN’ ZARARLI

Uzun süren ve banyo köpükleriyle yapılan duşlar su tüketimini artırmakla birlikte da cilt kuruluğu artırıyor. Uzmanlara göre banyo ve duş süresinin 10 dakikadan uzun olmamasına özen göstermek gerekiyor. ( HABER MERKEZİ)


Etiketler banyo klozet fatura