YSK 2 il ile 18 ilçe ve belde için itirazları reddetti

Yüksek Seçim Kurulu; AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM Parti, TİP, BBP ve Yeniden Refah Partisi’nin toplam 2 il ile 18 ilçe ve beldede yaptığı itirazları reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor.

 

Kurul, bu kapsamda şu ana kadar 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi.

YSK, Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt Akpazarı ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde seçimlerin iptalini kararlaştırdı.

Bu yerlerde seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

Öte yandan kurul, AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM Parti, TİP, BBP ve Yeniden Refah Partisi’nin toplam 20 itirazını karara bağladı.

Buna göre YSK; TİP’in Tokat Niksar-Yazıcık, AK Parti’nin Urfa Halfeti ile İstanbul Bahçelievler, BBP’nin Aksaray Gülağaç-Gülpınar ile Erzurum İspir, İYİ Parti’nin Aksaray Güzelyurt itirazlarını reddetti.

Kurul, YRP’nin Urfa Siverek, Gaziantep Nurdağı, Samsun Bafra, Konya Çeltik, Gümüşhane Kelkit-Deredolu, Iğdır Aralık ile Giresun Doğankent itirazlarını da kabul etmedi.

YSK; MHP’nin Bingöl Yedisu, Kütahya Simav-Güney, Afyonkarahisar İhsaniye-Döğer ile Afyonkarahisar Sinanpaşa-Akören itirazlarını da reddetti.

Öte yandan Kurul, DEM Parti’nin Kars ve Şırnak Merkez, CHP’nin Osmaniye Toprakkale Türkmen itirazlarını kabul etmedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler ysk ret