YRP İBB adayı Altınöz: Davamıza yapılmış bir saldırıdır, birileri rahatsız oldu

Arnavutköy'de Yeniden Refah Partisi seçim aracına ateş açılmasıyla ilgili açıklama yapan İBB adayı Altınöz, "Bizim hareketimize, davamıza yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde dün Yeniden Refah Partisi'nin seçim aracına ateş açılmasıyla ilgili açıklama yapan Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Mehmet Altınöz, "Hareketimize, davamıza yapılmış bir saldırıdır" dedi.

DHA'nın haberine göre, silahlı saldırıya ilişkin partinin İBB Başkan Adayı Mehmet Altınöz ve Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Abdurrezzak İlbey açıklamalarda bulundu.

'BİZDEN BAŞKA TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE HAZIR OLAN PARTİ YOK'

Saldırıya ilişkin Altınöz, “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bizim hareketimize, davamıza yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırılar bizim gücümüzü hiçbir zaman kıramaz. Bizim yapmış olduğumuz çalışmaları da en ufak bir sekteye uğratamaz. Aksine heyecanımızı, azmimizi artırır. Arkada yazan ‘Türkiye’yi yönetmeyi, Dünya’yı değiştirmeye hazırız’ yazısını bu saldırıyı yapanların çok iyi anladığını biliyoruz. Bizden başka Türkiye’yi yönetmeyi, dünyayı değiştirmeye hazır olan hiçbir parti, ideoloji ve görüş yoktur. İşte o biziz. Paylaşımda ve yönetimde adaleti sağlamaya geliyoruz. Paylaşımda ve yönetimde adaleti bizden başka kimse sağlayamaz. Bizim partimizin güçlenmesi, yükselmesi özellikle de yerel seçimlerde sahada görmüş olduğunuz hava, bazılarını rahatsız etti. Ama kim rahatsız olursa olsun hiçbir zaman davamızdan dönmeyeceğiz. Çalışma hızımızı artırarak 31 Mart’a doğru gideceğiz. 31 Mart’ta da sandıklardan Yeniden Refah Partisi’nin oylarını patlatacağız inşallah” dedi.

"TEŞKİLATIMIZIN MORALİNİ HİÇ KİMSE KIRAMAZ'

Bu yapılan saldırının faillerinin bir an önce başta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül tarafından derhal bulunmasını da talep ettiklerini söyleyen Altınöz, “Teşkilatımızın moralini, motivasyonunu hiç kimse kıramaz. Biz İstanbul’da 39 ilçemizde ve büyükşehirde seçim çalışmalarımızı hummalı bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz. Görmüş olduğumuz teveccüh gerçekten muazzam. Vatandaşımızın Refah’ın vakti geldi diyor. Kim olursa olsun, saldırı nereden gelirse gelsin biz Refah partisi olarak başta Genel Başkanımız Fatih Erbakan ile sahalarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

'KİMSEYE BİR ZARARIMIZ YOK'

Yeniden Refah Partisi Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Abdurrezzak İlbey ise “Hadımköy irtibat ofisimizde düzenlemeler yaparken bizler o bölgeye sevk olunduk. O esnada mevcut seçim arabalarımızdan bir tanesine içerisinde şoför olmasına rağmen nereden geldiği belli olmayan camların çatladığı iki el ateş edildi. Olayın sevindirici tarafı şoför arkadaşımızda herhangi bir zararın olmaması. Çok şükür, bunun için sevinçliyiz. Tabii bu saldırıyı kınıyoruz. Her şeyden önce 21 günlük bir süre var. Kimseye bir zararımız yok. Böylesi bir şeyin bizlere yapılması bizi üzmüştür. Ama tam tersi bir nevi de kamçılandık. Birçok arkadaşımızın bu saatten sonra daha çok gayret göstereceğinin ışığını gözlerinde gördük” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Dün saat 17.00 sıralarında Arnavutköy'ün Hadımköy Mahallesi'nde Yeniden Refah Partisi'nin seçim aracına ateş açıldı. Mahallede seçim koordinasyon merkezinin açılışı için bekleyen araca kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahla 3 el ateş edildi. Kurşunlardan biri aracın şoför tarafında bulunan camına isabet etti. Cam kırılırken, o sırada araçta oturan şoför saldırıdan herhangi bir yara almadan kurtuldu.

 

 

(HABER MERKEZİ)