Yozgat’ta ucuz et kuyruğu

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) Yozgat’taki şubesinin önünde ucuz et kuyrukları oluşuyor. Yozgatlılar bu durumu kentte 1 mağaza olmasına bağlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yozgat’ta piyasaya göre daha ucuz et satışının yapıldığı Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde kuyruklar oluşuyor. Sabahın erken saatlerinde kuyruğa girenler ucuz et alabilmek için saatlerce beklerken, bazıları da alamadan evlerine dönüyor. 

Kentte sadece bir tane olan ESK satış mağazasının kapıları sabah saat 09.30’da açılıyor. Mağazada, günde yaklaşık iki ton et satışa sunulurken, dana kıymanın kilosu 89 liraya ve kuzu kıymanın kilosu 96 liraya alıcı buluyor. Yozgat’ta kasaplarda kemiksiz dana eti 250 lira, kuzu eti 230 lira, koyun eti 200 liradan işlem görüyor.

 

'BİR TANEYLE OLMUYOR'

Mağaza önünde ucuz et alabilmek için bekleyenler, "Sabah namazında geldik, sabah namazından beri bekliyoruz, verecekleri bir kilo kıyma" diyerek uzun süre kuyrukta beklemekten yakındı. Dün alamadığı bir kilo kıymayı alabilmek için soğuk havada bekleyen Cafer Aksoy, "Saat 7.30’dan beri buradayız. Bir kilo veriyorlar, fazla vermiyorlar. 89 lira, piyasada kıyma 200 lira diyorlar, biz de onun için ayazımızı yiyoruz. 7 kasa geldi, yarısı alamaz. Her gün böyle. Dün geldik kıymayı alamadık, bugüne kaldı sıramız" diyor.

Sıra bekleyen Mustafa Ceylan, Yozgat’ta kurumun bir tane mağazasının bulunduğunu belirterek, "Bir taneyle olmuyor, hayvancılığa teşvik olması lazım. Hayvancılık olmadığı sürece olmaz. Koyma suyla değirmen dönmez. ‘Dışarıdan hayvan getiriyim, dağıtayım’ bunla olmaz. Ekonominin bozukluğu besbelli, bundan dolayı bir kilo ete muhtaç oluyoruz" diyor. Mehmet Gül ise, "Sabah ezanında geldim. Bir kilo veriyorlar. Ucuz olduğu için buraya geliyoruz" diye anlatıyor. (HABER MERKEZİ)