Yozgat'ta soğan tarlada kaldı: Maliyeti 80 kuruş ama 40 kuruşa satılmıyor

Yozgat’ta çiftçilerin sorunlarını dinleyen CHP milletvekilleri Ahmet Kaya ve Kadim Durmaz'a soğan üreticileri dert yandı. Bir çiftçi topladığı soğanların tarlada kaldığını ve satamadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

YOZGAT - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Kasım’da Yozgat’a yapacağı ziyaret öncesinde CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz kente giderek çiftçilerle görüşerek sorunlarını dinledi.

Aydıncık ilçesinde Ziraat Odası'nı ziyaret eden vekiller daha sonra Kümbet Ovası’ndaki soğan üreticileri ile görüştü.

'AK PARTİ'YE KAÇ DEFA OY VERDİM, GELSİN HALİMİZİ GÖRSÜNLER'

Milletvekillerinin yanına giderek sorunlarını anlatan bir üretici, daha önceki seçimlerde AK Parti’ye defalarca oy verdiğini söyleyerek isyan etti.

Soğan üreticisi, “Kümbet Ovası'nda soğan yetiştiricisiyim. Soğanın bana maliyeti 80 kuruş olup, şimdi soğanı hiç alan olmadığından tarlada bıraktım. Devlet bunu görsün. AK Parti’ye de kaç defa oy verdim. Gelip bunu iktidarın sayın milletvekillerinin görmesini istiyorum. Bu halimizi gelsinler de görsünler. Satılmıyor bu soğanlar, bunları ne yapacağız? Biz battık bize bir çare yok mu?” dedi.

'ALTIN DEĞERİNDEKİ SOĞANIMIZ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ'

Bölgede soğan üreticilerin zor durumda kaldığını dile getiren CHP milletvekili Ahmet Kaya, “Dağ taş soğan dolu 4220 dekar alanda soğan ekimi yapılmış. Üretici soğanı kesmiş, çuvallamış maalesef tarlada bekletiyor. Niye? Alıcı yok” diye konuştu.

Soğanın maliyetinin altında dahi alıcı bulamadığını belirten Kaya, “Üretici 80 kuruşa mal ettiği soğanı 40 kuruşa satamıyor, 20 kuruş veren yok. Altın değerindeki soğanımız tarlada çürümeye terk edilmiş. Üretici çaresizlik içinde ülkeyi yönetenlerin bu sorunu görmesini ve çözüm üretmesini bekliyor” ifadelerini kullandı. (DUVAR)