Yozgat'ta doğal gaz patlaması nedeniyle iki katlı ev çöktü

Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki iki evde doğal gaz patlaması yaşandı. Patlama nedeniyle çöken evden biri çocuk iki kişi yaralı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yozgat'ın Yerköy ilçesi Gültepe Mahallesi Akırmak Caddesi'nde, iki katlı evde patlama oldu. Doğal gaz sızıntısı nedeniyle gerçekleştiği belirtilen patlama sonrası evin çatısı ve üst katı çöktü.

'ASIL SEBEP RAPORLARDAN SONRA ANLAŞILACAK'

AA'da yer alan habere göre, ihbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İhsan Yorulmaz'ın kendi imkanlarıyla enkazdan çıktığı olayda ekipler, yaralı kurtarılan Fatma Taşdemir'i Yerköy Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Enkazda kalan 4 yaşındaki Aydilge Hamiyet Yorulmaz da AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. 

Olay yerinde incelemede bulunan Yozgat Valisi Ziya Polat gazetecilere, "Doğal gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımız inceliyor. Asıl sebebi raporlardan sonra çıkacaktır. Şükür, herhangi bir can kaybımız yok. Çocuğumuz da az önce çıkarıldı. Allah'a şükür sağlık durumları iyi. Rabbim büyüğünden korusun. Devletimizin tüm kurumları burada, ekiplere teşekkür ediyorum" dedi.

İncelemesinin ardından Yerköy Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret eden Polat, "Vatandaşlarımızın sağlık durumu iyi. Annemizi Yozgat'a sevk ettik, çocuğumuzu da biraz önce sevk ettik. Diğer vatandaşımız burada, gözetim altında" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)