Yönetmensiz kalmıştı: 'Hızlı ve Öfkeli 10'u Louis Leterrier devraldı

"Hızlı ve Öfkeli 10" filminin yeni yönetmeni Louis Leterrier oldu. "Fast X" isimli film, 19 Mayıs 2023'te vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Resmi adı Fast X olarak duyurulan "Hızlı ve Öfkeli 10"un yönetmeni belli oldu. Çekimlerin başlamasından kısa bir süre sonra filmden ayrılan Justin Lin yerine, "The Incredible Hulk", "Transporter" ve "Now You See Me" gibi filmleri yöneten Louis Leterrier geçti.

Kayıp Rıhtım'ın Screen Rant'ten aktardığına göre,  Universal Pictures, aksiyon serisinin bir sonraki bölümünü yönetmek için Leterrier ile anlaşmaya vardı. Adını daha çok Marvel Sinematik Evreni’nin "The Incredible Hulk"ı ve Jason Statham’ın başrolünde yer aldığı "The Transporter" (Taşıyıcı) ile duyuran Leterrier; "Unleashed", "Clash of the Titans" ve "Grimsby" gibi yapımlarla da tanınıyor.,

"Fast X", 19 Mayıs 2023'te vizyona girecek. 

NE OLMUŞTU?

Daha önce "Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı", "Hızlı ve Öfkeli 4", "Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu", "Hızlı ve Öfkeli 6" ve geçtiğimiz yaz vizyona giren "Hızlı ve Öfkeli 9" filmlerinin de yönetmenliğini üstlenen Justin Lin, "Hızlı ve Öfkeli 10" filminden ayrıldı. Filmin çekimleri başlasa da Lin'in yerine yeni bir yönetmen bulunana kadar prodüksiyon durduruldu.

Lin yaptığı açıklamada, "Universal'ın desteğiyle, projede yapımcı olarak kalırken FAST X'in yönetmeni olarak geri adım atmak gibi zor bir karar verdim" ifadelerini kullandı. Lin, istifa kararı hakkında ayrıntılı bilgi vermese de oyunculara ve dublör ekibine teşekkür ederek, "Kişisel bir not olarak, Asyalı göçmenlerin çocuğu olarak, sinema tarihindeki en çeşitli seriyi oluşturmaya yardım etmekten gurur duyuyorum" dedi. 

Justin Lin yalnızca 10. filmi değil, seriyi sonlandıracak olan 11. filmi de yönetecekti ancak artık sadece yapımcı olarak projede yer alacak.