Yönetmen Yücel Uçanoğlu hayatını kaybetti

Yönetmen ve senarist Yücel Uçanoğlu, 89 yaşında hayatını kaybetti. Uçanoğlu’nun cenazesi yarın öğle namazına müteakip Beşiktaş Sinanpaşa Camii'nden kaldırılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Gurbetçiler', 'İyi Aile Robotu', 'Sığıntı', 'Atmaca Mehmet' ve 'Kralların Öfkesi' gibi yapımların yönetmeni Yücel Uçanoğlu, 89 yaşında hayatını kaybetti. Yönetmenliğin yanı sıra senaristlik de yapan Uçanoğlu'nun vefatını ailesi duyurdu.

Uçanoğlu’nun cenazesi yarın öğle namazına müteakip Beşiktaş Sinanpaşa Camii'nden kaldırılacak.

Ailesi, "Babamız Salahattin Yücel Uçanoğlu Hakkı rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 21.11.2023 Salı günü öğle namazında kılınacaktır mütakip Beşiktaş Sinanpaşa Camii’nden kalkacaktır" açıklamasında bulundu.

YÜCEL UÇANOĞLU KİMDİR?

11 Eylül 1934'te Eskişehir'de doğan Yücel Uçanoğlu, yönetmenliğe 1960 yılında "Yanık Ömer" filmiyle başladı. Uçanoğlu, 1965 yılında yönettiği "İhtiras Kurbanları" için ilk filmim dedi. 178 filmde yönetmenlik yaptı, bu filmlerden 131 tanesinin senaryosunu kendi yazdı. 

1966 yılında Esen Püsküllü ile evlendi. 90'lı yıllardan itibaren televizyon dizilerinde yönetmenlik yaptı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)