Yönetmen ve senarist Oğuzhan Tercan hayatını kaybetti

"Uzlaşma" ve "Hırsız Var!" gibi filmlerinin yanı sıra çeşitli televizyon dizileriyle de tanınan yönetmen ve senarist Oğuzhan Tercan hayatını kaybetti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen ve senarist Oğuzhan Tercan, 59 yaşında hayatını kaybetti. Tercan, Abdi İpekçi suikastini anlattığı "Uzlaşma" filmiyle sinemaya girmişti.

Senarist Levent Kazak, Tercan'ın vefatının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çok üzgünüm. Hocaydı, yüzlerce sinemacı yetiştirdi. Yardıma ihtiyacı olanın hep yanındaydı. Değeri asla anlaşılmamış çok özel bir yönetmendi, bunu en çok da kendisi anlamadı. Sevgili arkadaşımdı. Geride öğrencileri ve çekilmemiş bir sürü film kaldı" yazdı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Twitter sayfası da, "Yönetmen ve senarist Oğuzhan Tercan’ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Tercan fakültemizde Film Yönetmenliği dersine girmiş, öğrencilerinin unutulmaz hocalarından biri olmuştu... Oğuzhan hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine sabır diliyoruz" paylaşımı yaptı.

Oğuzhan Tercan, 1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü’nden mezun oldu. Yönetmenliğini yaptığı ilk sinema filmi "Uzlaşma" (1991), 1992 Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. Tercan ise 1992 Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Umut Veren Yeni Yönetmen Ödülü’ne değer görüldü. Tercan, 13 yıl sonra "Hırsız Var!" adlı ikinci sinema filmini yönetti.

Uzun yıllar İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Film Yönetmenliği dersleri verdi. Dizi ve reklam sektöründe yönetmenlik yaptı.