Yönetmen Roman Polanski’nin 'cinsel istismar davası' yeniden görülüyor

Kaliforniya mahkemesi, Roman Polanski cinsel istismar davasıyla ilgili transkriptlerin açılmasına karar verdi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 13 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan suçlu bulunan yönetmen Roman Polanski'nin davası, savcılar tarafından yeniden ele alınıyor. Kaliforniya Temyiz Mahkemesi, Los Angeles Bölge Savcısı George Gascón'un mahkemeye bir mektup göndermesinin ardından, yönetmen aleyhindeki cinsel istismar davasıyla ilgili belgelerin açılmasına karar verdi.

DailyMail'in aktardığı habere göre, Polanski, dava mahkemeye taşınınca, 1978’de Yargıç Laurence Rittenband tarafından denetimli serbestlik cezasına çarptırılacaktı. Son dakikada Rittenband'in yönetmeni 120 güne kadar hapse atmayı planladığını öğrenilince, Polanski, 1997 yılındaki duruşmadan önce Fransa'ya kaçtı. 1993 yılında hayatını kaybeden yargıç Rittenband, medyadan etkilendiğini ve o zamanlar yönetmene karşı daha sert olması gerektiğini söyledi. 

Mührü kaldırılan belgeler, eski Bölge Savcı Yardımcısı Roger Gunson'ın gazetecilerin belgelerin kamuoyuna açıklama talebinin ardından açılan yüzlerce sayfalık ifadesinden oluşuyor. Polanski, yargının kötüye kullanıldığını kanıtlamak için belgelerin kamuya açıklanmalarını isterken, şu anda 59 yaşında olan davacı Samantha  Geimer de davanın reddedilmesini istiyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)