Yönetmen Patty Jenkins: Sinema salonlarını kaybedebiliriz

Yönetmen Patty Jenkins, sinemaların tam olarak açılamaması hakkında konuştu: Sinemalar eğer tamamen kapatılırsa bunun geri dönüşü olmaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Wonder Woman filmlerinin yönetmeni Patty Jenkins, yılın en önemli görülen yapımlarının sürekli ertelenmesi ve sinemaların tam olarak açılamaması hakkında konuştu. Özellikle Amerika'daki sinema salonlarıyla ilgili açıklama yapan Jenkins, "Bu geri döndürülebilir bir süreç olmayacak. Sinema salonlarını sonsuza kadar kaybedebiliriz" ifadelerini kullandı. 

Deadline'ın aktardığına göre, yönetmenliğini yaptığı Wonder Woman 1984 filmi salgın nedeniyle üç kez ertelenen Jenkins, sinema filminin devam eden aksaması ve hükümet desteğinin olmaması nedeniyle büyük ekran deneyiminin hayatı için savaştığını belirtti. Jenkins, "Sinemalar eğer tamamen kapatılırsa bunun geri dönüşü olmaz. Sinema salonlarını sonsuza kadar kaybedebiliriz. Aynı şey eğer ki kâr edilebilir hale getirilmezse müzik endüstrisinde de olabilir. Hükümet müdahelesi olmazsa, tek seçeneğin 'çocuklarınızı kendi oturma odanızda bir film izlemeye götürmek' olduğu bir dünyada yaşayabiliriz" dedi.

Patty Jenkins'in yönetmeni olduğu Wonder Woman 1984, Türkiye'de tüm dünyayla birlikte 25 Aralık 2020 tarihinde vizyona girecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)