Yönetmen James Cameron'dan 'Titanik' deneyi: Jack yaşayabilirdi

Yönetmen James Cameron, dublörlerle birlikte 3 deney yaparak "Titanik"teki tartışmalı sahneyi test etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen James Cameron, başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'in yer aldığı "Titanik" filminin en çok tartışılan "Jack, Rose ile tahtayı paylaşabilir miydi?" sorusuna cevap verdi. Cameron, filmde DiCaprio'nun canlandırdığı Jack karakterinin filmin sonunda "yaşayabileceğini" kabul etti.

Variety'nin aktardığına göre, filmin 25'inci yıldönümünü kutlamak için National Geographic'in 'Titanic: 25 Years Later With James Cameron' adlı özel programına katılan yönetmen, dublörlerle birlikte üç bilimsel test yaptı. 

HAYRAN TEORİSİ ÇÜRÜTÜLDÜ

Cameron ilk testte tahta parçasında hem Jack hem de Rose'un hayatta kalması için yeterli alan olduğu yönündeki hayran teorisini çürüttü. Deney, bu senaryoda dublör ikilisinin vücutlarının çoğunun su altında olduğunu gösterdi. Cameron, "Jack ve Rose'un tahtaya binmeleri için yeterince yer varken, ikisi de artık tehlikeli seviyelerde dondurucu suya batmış durumda" dedi.

İKİNCİ TESTTE KARAKTERLERİN HAYATTA KALMA ŞANSLARI ARTTI

İkinci testte Cameron, hem Jack hem de Rose'u vücutlarının üst kısımları suyun dışında kalacak şekilde tekrar tahta parçasına sığdırdı. Bu senaryoda her ikisinin de hayatta kalma şansları arttı. Ancak Cameron, "Suyun dışında vücudunun şiddetli titremesi Jack'e yardımcı oluyordu. Bu oldukça uzun sürebilirdi. Saatler gibi.. Bu senaryoda soru işareti dayanıklılıktır. Dublörler iyi dinlenmişlerdi ve üst vücutlarını daha uzun süre sudan kaldırabiliyorlardı. Jack ve Rose da aynısını yapabilir miydi?" dedi. 

'JACK'İN HAYATTA KALMA İHTİMALİ VARDI'

Üçüncü testte ise, Rose'u canlandıran DiCaprio ve Winslet ile hemen hemen aynı boydaki dublörler, karakterlerin batan gemiden inmeden önce filmde geçirdikleri "zorlu faaliyetleri" yerine getirdiler. Cameron daha sonra, filmde böyle bir şey olmasa da Rose'u canlandıran dublör oyuncusuna can yeleğini erkek dublöre vermesini söyledi. Cameron, eğer filmde bu gerçekleşseydi Jack'in "stabilize olacağını" ve "cankurtaran botu oraya varana kadar hayatta kalabileceği" ihtimalinin bulunacağını söyledi. 

Ancak karakterin bunun olmasına izin vermeyeceğini söyleyen Cameron, Jack'in "düşünce sürecinin" Rose'u tehlikeye atacak tek bir şey yapmayacağı şeklinde olduğunu açıkladı. 

'BUGÜN OLSA TAHTA PARÇASINI DAHA KÜÇÜK YAPARDIM'

Son olarak "Jack yaşayabilirdi ancak çok fazla değişken var" diyen Cameron, "Bugün bildiklerime dayanarak tahta parçasını daha küçük yapardım ve böylece hiç şüphe kalmazdı" ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)