Yönetmen David Lynch'ten yeni proje: Dünya barışı için multi-milyon dolarlık meditasyon programı

Yönetmen David Lynch, dünya çapında 30 bin üniversite öğrencisi için meditasyonu finanse edecek bir program duyurdu. Programa ilk yılında yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Eraserhead", "İkiz Tepeler", "Mulholland Çıkmazı" ve "Dune" gibi yapımların yönetmeni David Lynch, yeni girişimi olan "multi-milyon dolarlık akıl sağlığı programı"nı duyurdu. 14 Nisan’da duyurulan projede, gelecek nesli “barış yaratan meditasyon uzmanları olmaya ve kalıcı bir küresel barış mirası inşa etmeye” teşvik etmek amacıyla 30 bin uluslararası üniversite öğrencisine meditasyon eğitimi finanse edilecek.

IndieWire'ın haberine göre, Lynch, PEOPLE tarafından yayınlanan tanıtım videosunda, "Bu gezegende barış olmazsa yarının ne getireceğini bilemeyiz. Ukrayna'daki bu savaş. İnsanlar bunun olmayacağını söylüyorlardı ve şimdi oldu. İnsanlar ölüyor.  Şehirler yıkılıyor. İşler çok, çok tehlikeli. Bunu herkes biliyor" dedi. 

30 BİN ÖĞRENCİYE MEDİTASYON EĞİTİMİ

"Multi-milyon dolarlık akıl sağlığı programı", ABD'deki Maharishi Uluslararası Üniversitesi'nde, Hindistan'daki bir okulda ve dünyadaki 10 önemli noktadaki ortak üniversitelerde, toplamda 30 bin öğrenciye meditasyon eğitimi finanse edecek. Programa ilk yılında yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yapılacak.

Resmi açıklamada, girişimin yalnızca öğrencilerin kendi yaşamlarındaki stresi azaltmayı değil, aynı zamanda daha büyük ölçekte güçlü bir tutarlılık gücü yaratmayı da amaçladığı belirtildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)