Yön Radyo'da toplu sözleşme imzalandı

Türkiye’de toplu iş sözleşmesi kapsamında bulunan tek radyo kuruluşu olan Yön Radyo'da üçüncü dönem TİS imzalandı. Çalışanların ücretlerine ilk yıl için yüzde 55 zam yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’de özel radyo ve televizyonlar arasında çalışanlarının sendikalı olduğu tek yayın kuruluşu olan Yön Radyo’da üçüncü dönem toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Can tarafından imzalandı.

TGS'den yapılan açıklamaya göre, sözleşme ile çalışanların ücretlerine birinci yıl yüzde 55, ikinci yıl enflasyon oranı + yüzde 3 zam yapıldı. Yıllık 3 bin lira ikramiye, şiddet ve tacize karşı ILO190 garantisi de sözleşmede imza altına alındı.

'MEDYA SEKTÖRÜNDE SADECE 13 TOPLU İŞ SÖZLEŞMELİ İŞYERİ VAR'

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye’de radyo-televizyon alanında sadece Yön Radyo’da TİS olduğuna dikkat çekti.

“Türkiye'de medya sektörü örgütlülük oranının en düşük olduğu sektör” diyen Durmuş, “Şu anda medya sektöründe sadece 13 toplu iş sözleşmeli işyeri var. İnternet medyası, ajanslar ve gazetelerde olan bu sözleşmelerde TV kanalları maalesef yok. Radyo olarak ise sadece Yön Radyo çalışanları toplu iş sözleşmesi düzeni içerisindeler” ifadelerini kullandı.

'KISA BİR SÜREDE BU SEKTÖRDE DE DURUM DEĞİŞECEK'

İki televizyon kanalında örgütlenme çalışmasının başarılı olduğunun ancak davaların devam ettiğini aktaran Durmuş, “Sendikamızın iki TV kanalında başarılı bir örgütlenme çalışması oldu ancak işverenlerin itirazları nedeniyle masaya oturamadık, dava süreçleri hâlâ devam ediyor. Gazeteciler içerisinde örgütlenme eğilimleri artıyor, kısa bir sürede bu sektörde de durum değişecek, gazeteciler de sendikalı, sözleşmeli çalışmaya ulaşacak” dedi. (HABER MERKEZİ)