Belediye Başkanına silahlı saldırı: Saldırgan ve azmettirici yakalandı

Yomra'nın İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, silahlı saldırıya uğradı. Bıyık olayı yara almadan atlatırken, İçişleri Bakanı Soylu saldırganın da azmettiricinin de yakalandığını duyurdu.

Mustafa Bıyık
Google Haberlere Abone ol

TRABZON – Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, bu sabah 08.30 sıralarında makam aracıyla belediye binası önünde aracından inerken yolun karşı tarafından duran, siyah kapüşonlu, 17-18 yaşlarında bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Başkan Bıyık'ın makam aracının bulunduğu yere doğru beş el ateş eden şahıs, daha sonra koşarak kaçarken, mermilerin dördü belediye binasına, biri de banka ATM'sine isabet etti. Başkan Bıyık olaydan yara almadan kurtuldu.

‘ŞÜPHELERİMİZ VAR’

Belediye Başkanı Mustafa Bıyık olaydan sonra yaptığı açıklamada, saldırının neden olduğunu bilmediğini dile getirerek, "Araçtan inerken telefon ile konuşuyordum. O sırada silah ve kırılan cam sesiyle olayı fark ettim. Ben döndüğümde şahıs kaçıyordu. 17 yaşlarında bir çocuktu. Yüzünü net gördüm. Şu anda olay çok sıcak. Güvenlik güçlerimiz araştırıp bulacaktır. Neden olduğunu bilmiyorum. Kendimize göre şüphelerimiz var, onları emniyetle paylaşacağız" diye konuştu.

TRABZON VALİSİ: DETAYLI İNCELEME BAŞLATTIK

Saldırının ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Yomra Belediyesi’ne gelerek Başkan Bıyık'ı ziyaret etti. Ziyaret çıkışında açıklama yapan Vali Ustaoğlu "Sabah saatlerinde başkanımız belediye binasına geldiği sırada silahlı saldırı olayı meydana geldi. Olay yeri incelemesi sürüyor. Çok şükür belediye başkanımıza bir mermi isabet etmedi. Tüm ekiplerimiz detaylı bir şekilde olayı inceliyor. İnşallah en kısa sürede faili bulacağız. Görgü tanıkları ve olay yeri etrafındaki kamera kayıtları da incelendi. Tüm detayları ile arkadaşlarımız araştırmalarını yapıyor" dedi. 

SOYLU: AZMETTİREN DE SALDIRGAN DA YAKALANDI

Akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Twitter hesabından paylaşım yapan Soylu, azmettirenin de, saldırganın da yakalandığını duyurdu: "Trabzon'da bu sabah, Yomra Belediye Başkanı'na yapılan silahlı saldırının azmettireni de zanlısı da silahıyla birlikte, emniyet güçlerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bıyık'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." (DUVAR)