YÖK: Salgın endişesi taşıyan öğrenciler kayıt dondurabilir

YÖK, Sağlık Bakanlığı görüşü doğrultusunda yüz yüze eğitime bu aşamada geçilmeyeceğine, salgın veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin "kayıt dondurma" hakkından faydalanmasına karar verdi. Bugünkü toplantıda alınan kararlar tüm üniversitelere gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin "kayıt dondurma" hakkından yararlanabileceğini açıkladı. Karar, Sağlık Bakanlığı'nın YÖK'e ilettiği tavsiye ve görüşler üzerine alındı.

YÖK tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın YÖK'e verdiği cevap paylaşıldı. Bakanlık tarafından YÖK'e verilen cevap şöyle:

“Son 3 haftadır ülkemizde vaka sayısının yeniden artışa geçmesi daha dikkatli davranılmasını gerektirmektedir. Yükseköğretim kurumlarında yüz yüze eğitimin mevcut şartları dışında önemli bir hareketliliğe sebep olabileceği de unutulmamalıdır. Yükseköğretim kurumlarında uygulamalı eğitimlerde azami dikkat ile ve sıkı tedbirler eşliğinde yüz yüze eğitimin yapılabileceği, ancak teorik eğitimlerin mümkün olduğunca uzaktan eğitim yöntemleri kullanılarak devam ettirilmesinin uygun olacağı mütalaa edilmektedir.”

Bu cevap üzerine YÖK, bugünkü toplantısında 5 maddelik karar listesini belirledi. Toplantıda alınan ve tüm üniversitelere yollanan kararlar şöyle:

1. Uygulamalı eğitimlerin 'azami dikkatin gösterilmesi ve sıkı tedbirlerin alınması' şartıyla öğrenciler seyreltilerek, gruplara ayrılarak yüz yüze yapılabilecek.
2. Teorik eğitimlerin ise Sağlık Bakanlığının görüşleri ile programlarda kazandırılması gereken asgari yeterlikler dikkate alınarak mümkün olduğunca çevrimiçi yapılacak.
3. Sağlık Bakanlığınca dönem ortasında konuya ilişkin tekrar bir değerlendirme yapılacağı göz önünde bulundurulacak.
4. Salgın endişesi veya barınma dolayısıyla eğitimlere devam etmek istemeyen öğrenciler kayıt dondurma haklarından yararlandırılacak.
5. Küresel salgın döneminde öğrenci motivasyonu üzerinde de yoğunlaşmanın önemli olması hasebiyle rehberlik hizmetlerine ağırlık verilecek. (HABER MERKEZİ)