YÖK: ALKÜ rektörü Kalan'la ilgili inceleme başlatıldı

YÖK, rüşvet talep etmekle suçlanan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi rektörü Ekrem Kalan’a ilişkin açıklama yaptı. Kalan hakkında inceleme başlatıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Alanyalı iş insanı H.B, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan'ın kardeşinin ataması için rüşvet istediğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. H.B. dilekçesinde kardeşinin ALKÜ tarafından ilan edilen öğretim görevlisi alım ilanına başvuru yaptığını, tüm süreçleri geçerek sınavı kazandığını, buna rağmen Rektör Ekrem Kalan’ın kendisinden 50 bin TL istediğini öne sürdü.

Söz konusu iddianın gündeme gelmesinin ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) açıklama yaptı. Üniversite ve rektör hakkında çeşitli konularda başlatılmış ve devam eden incelemelerin olduğu belirtilen açıklamada “Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Rektörüyle ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığında çeşitli konularda başlatılmış ve hâlen devam etmekte olan incelemeler bulunmaktadır. Basın yayın organlarında bugün yer alan iddialara ilişkin olarak da inceleme sürdürülmektedir" denildi. (DUVAR)