Yoğun bakıma alınan Nisa bebekle ilgili inceleme

İstanbul'da terk edilen 3 aylık Nisa bebek, yerleştirildiği Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle hastanede yoğun bakıma alındı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın süt annelik yapmasıyla haberlere konu olan 3 aylık 'Nisa Mihriban'ın solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle hastanede yoğun bakıma alındığı ve durumunun kritik olduğu belirtildi. Bebeğin bakımında ihmal olduğu iddiasıyla bakıcısının ifadesi alınırken, inceleme başlatıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Nisa bebek ile ilgili yapılan açıklamada, "Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Anne Ebru S. tarafından terk edilen Nisa bebek, 30 Mart'ta emniyet birimleri tarafından Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşa getirilmiştir. 31 Mart sabah saatlerinde solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle kurumda görevli sağlık personeli tarafından Nisa bebeğe müdahale edilmiş ve ambulansla hastaneye götürülmüştür. Bebek hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınmış ve durumunun kritik olduğu bilgisi edinilmiştir. Konuyla ilgili derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada bebeğin boğazına kaçan besin maddesi nedeniyle sağlık durumunun kötüleştiği öne sürüldü.

'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'terk' suçlarından gözaltına alınan bebeğin biyolojik annesi Ebru S. ise tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Pendik 11 No'lu Acil Yardım İstasyonu'nda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik'te boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitti. Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi. Nisa Mihriban ismi verilen bebek, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Büşra Tekin'in bebekle ilgilendiği anların videosunu sosyal medya hesabından paylaşmıştı. (HABER MERKEZİ)