YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını internet sitesi üzerinden açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını internet sitesinden açıkladı.

Üniversite adayları yerleştirme sonuçlarına 'https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9713' adresinden kimlik numarası ve aday şifreleriyle ulaşabilecek.

YÖK Başkanı Erol Özvar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gençlerin merakla beklediği 2023 YKS yerleştirme sonuçlarının belli olduğunu belirterek, "Hayırlı olmasını diler tüm gençlerimizi tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy da yaptığı yazılı açıklamada, 2023-YKS yerleştirme sürecinin tamamlandığına işaret ederek, şunları söyledi: "Üniversite tahsilinizi en verimli şekilde tamamlayacağınıza ve ülkemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağınıza inanıyor, her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Tercih sonuçlarınız hayırlı olsun. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylarımızın ek tercih sürecini takip etmeleri gerekiyor. Ek yerleştirme sürecinde de profesyonel destek almanız yararlı olacaktır." (HABER MERKEZİ)