Yılmaz Özdil ve Korcan Karar'dan yeni proje

Gazeteciler Yılmaz Özdil ve Korcan Karar'ın 'Blablatv' adlı bir internet sitesi ve Youtube kanalı ile yayına başlayacakları ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü TV ’deki görevinden CHP yönetimini suçlayarak ayrılan Yılmaz Özdil ile kendisinin ardından istifa eden Korcan Karar'ın yeni bir proje için anlaştığı ileri sürüldü. Medya Radar'ın haberine göre Özdil ve Karar, blablatv.com.tr adlı bir internet sitesi ve YouTube kanalı ile medyaya geri dönecek. Söyleniş olarak Oğuzhan Uğur'un Babala TV'sini de andıran kanalda yurttaş gazeteciliğine ilişkin bölümler de yer alacağı iddia edildi. 

Yılmaz Özdil, Sözcü TV’deki görevinden televizyon yayın hayatına başladıktan 39 gün sonra ayrılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasına tepki göstererek Altılı Masa'dan ayrılmasından sonra CHP yönetimini suçlayan Yılmaz Özdil, Akşener masaya döndükten sonra CHP'li yöneticilerin kendisi aleyhine kulis yaptığını ileri sürmüştü. Özdil istifasını duyururken şu ifadeleri kullanmıştı: 

 

"Parantez açayım… Görevden derhal uzaklaştırılmam için, bir saniye bile görevde kalmamam için, CHP yönetiminin adını kullanarak, aleyhime kampanya başlatılmasına üzülmedim desem, yalan olur. AKP kampanyalarına alışığım, umurumda bile olmadığını beni tanıyan herkes bilir, ama doğma büyüme bir CHP’li olarak, bu kampanyaya parti kaynaklarının harcanmasına gerçekten üzüldüm. CHP’nin parasına yazık kardeşim. Meral Akşener'in masayı dağıtmadığını, kasten masanın dışına ittirildiğini söylediğim için, ‘Meral Akşener masayı dağıttı diyenler akçeli gazetecilerdir' dediğim için, CHP yönetiminin adını kullanarak benim aleyhime linç kampanyası başlatanlar, ne diyecekler şimdi?"

Yılmaz Özdil'in istifasından sonra ana haber bültenini sunan Korcan Karar da Sözcü TV'den ayrılmıştı. (HABER MERKEZİ)