Yılmaz Ekinci davasında yargılanan memurlar beraat etti

Aydın Cezaevi'nde şüpheli şekilde yaşamını yitiren tutuklu Yılmaz Ekinci ile ilgili 5 memurun yargılandığı davada karar verildi. Tüm sanıklar beraat ederken, aile avukatı karara itiraz edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 13 Ocak 2022'de “intihar ettiği” ileri sürülen ancak daha sonra ceza infaz koruma memurları tarafından yaka paça müşahede odasına götürüldüğüne dair kamera görüntüleri ortaya çıkan Yılmaz Ekinci'nin ölümüne dair açılan davanın 4'üncü duruşması Aydın 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Görevi kötüye kullanmak" suçlaması yöneltilen Cem A., Mehmet E.D., Mustafa İ., Ömer G.T. ve Taşkın G. isimli gardiyanlar duruşmaya katılmadı. Yılmaz Ekinci'nin ailesi ve avukatları duruşmada hazır bulundu. 

'SANIKLAR CEZALANDIRILMALI' 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Ekinci ailesinin avukatı İrfan Şafak, kamera kayıtlarında ceza infaz koruma memurlarının şiddetinin kayıtlı olduğuna işaret etti. Yılmaz Ekinci'nin kendini astığı iddia edilen ipin ortada olmadığını anımsatan Şafak, olayın gerçekleştiği müşahade odasında keşif yapılması, adli tıp raporu hazırlanması taleplerini de yineledi. Olay gününe dair tutukluların verdiği ifadelere de değinen Şafak, o ifadelerde gardiyanların uyguladığı şiddetin ve Yılmaz Ekinci'nin sesinin bir anda kesilmesinin anlatıldığını aktardı. Olayın intihar olması durumunda bile sanıkların cezalandırılması gerektiğini belirten Şafak, olayın aydınlatılması gerektiğini vurguladı. 

'KARDEŞİM İNTİHAR ETMEDİ'

Yılmaz Ekinci'nin ablası Filiz Ekinci ise, kardeşinin intihar ettiğine inanmadığını söyleyerek, olay günü kamera kayıtlarında olan gardiyanların yargılanması gerektiğini ifade etti.  Ardından mütaalasını açıklayan savcı, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraat etmesini talep etti. 

BERAAT ETTİLER

Kararını açıklamayan mahkeme ise avukatın olay yeri keşfi, adli tıp raporu ve tanık dinleme taleplerini reddederken, tüm sanıklar yönünden yeterli delil oluşmadığı ve suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Ekinci’nin aile avukatı, karara itiraz edecek. (HABER MERKEZİ)