Yılmaz Büyükerşen'den Eskişehir Valiliği'nin yasağına tepki

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, valiliğin kentteki festivali de kapsayan etkinlikleri yasaklamasına tepki göstererek, "Sayın Valimiz bu tepkilere sessiz kalmayacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Valiliği'nin kentteki tüm etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklamasına tepkiler sürüyor. Karar uygulanırsa, kentte pandeminin başlangıcından bu yana düzenlenecek ilk büyük festival olması planlanan Anadolu Fest de düzenlenemeyecek. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen valiliğin kararına itiraz ederek açıklamalarda bulundu. ANKA Haber Ajansı'na konuşan Büyükerşen, "Öncelikle kültürün sanatın kenti Eskişehir’imizn böylesine bir kararla, böylesine bir yasakla anılıyor olmasından büyük üzüntü duyduğumu ifade etmeliyim. Kamuoyu, on binlerce öğrencinin yaşadığı bu kentte böylesine bir uygulamanın kişisel hak ve özgürlükleri ihlal ettiğini söylüyor" diye konuştu.

'ESKİŞEHİR YASAKLARLA DEĞİL ÖZGÜRLÜKLERLE ANILMALI'

Büyükerşen, yasak tarihlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kapsıyor olmasının kendilerini ayrıca üzdüğünü dile getirerek şunları söyledi: "Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatçılar da bu yasağa açıklamalarıyla tepki gösterdiler. Gençler sürekli olarak bizlere ulaşarak kararın kaldırılması taleplerini iletiyorlar. Ben kentteki tüm gençler adına, sivil toplum kuruluşları adına, sanatçılar adına bu kararın tekrar gözden geçirilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Valimiz bu tepkilere sessiz kalmayacaktır çünkü gençliğin başkenti Eskişehir’imiz yasaklarla değil özgürlüklerle, bilimle, sanatla, kültürle anılmayı hak ediyor."