Yıllar sonra transferi anlattı: Ronaldo'yu getiren Ronaldinho'ydu

Manchester United'ın efsane oyuncusu Rio Ferdinand, yıllar sonra Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'a transferinin nasıl gerçekleştiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Futbolda son 20 yılın Messi ile birlikte süperstarı konumunda bulunan Cristiano Ronaldo'nun 2003 yılında Manchester United'a transfer olmasının arka planını oyuncunun İngiliz ekibindeki takım arkadaşı Rio Ferdinand anlattı. 

John Obi Mikel'in The Obi One podcast'ine konuşan Ferdinand, United'ı 26 yıl çalıştıran Sir Alex Ferguson'ın hayranı olduğu Ronaldinho'yu transfer edemeyince, Ronaldo transferinin ortaya çıktığını söyledi. 

Ferdinand şunları söyledi:

"Ronaldo'nun imza attığında Lizbon turnesine gittiğimizi ve onu aldığımız için gerçekten şanslı olduğumuzu hatırlıyorum. O yaz Ronaldinho'yu transfer edememenin yarattığı hayal kırıklığı vardı.

Ronaldinho'yu transfer edeceğimizi hatırlıyorum ama o PSG'den ayrılarak Barcelona'ya gitmeyi tercih etti. Ferguson kesinlikle perişan haldeydi. Daha sonra tur sırasında stadyumun açılışını yapmak için Sporting Lizbon'a gitti, Cristiano Ronaldo oynuyordu. Gitti, onu aldı ve ve gerisi tarih oldu. Yani, Ronaldo'yu Manchester United'a getiren şey bir nevi Ronaldinho'ydu." (SPOR SERVİSİ)