Yıldız Savaşları'nın Boba Fett'i Jeremy Bulloch öldü

Yıldız Savaşları serisinde Boba Fett karakterini canlandırmasıyla tanınan oyuncu Jeremy Bulloch öldü. 75 yaşındaki oyuncunun bir süredir Parkinson ile mücadele ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orijinal Star Wars üçlemesindeki Mandalorian savaşçısı ve ödül avcısı Boba Fett rolüyle tanınan İngiliz oyuncu Jeremy Bulloch, Perşembe günü öldü. ölüm haberi Bulloch'un gizli olan Facebook sayfasındaki bir gönderi ile doğrulandı.

Deadline'ın aktardığına göre, menajeri, 75 yaşındaki oyuncunun bir süredir Parkinson ile mücadele ettiğini belirtirken, yapılan açıklamada”45 yılı aşan çok uzun ve keyifli bir kariyeri vardı. Onu seven eşi, 3 çocuğu ve 10 torunu vardı ve onu özleyecekler” ifadeleri kullandıldı.

2002 yılında çekilen Yıldız Savaşları’nın yeni filmi Klonların Savaşı’nda Boba Fett rolünü Bulloch’tan alan oyuncu Daniel Logan, oyuncunun ölümü ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Logan, “Bana öğrettiklerini hiçbir zaman unutmayacağım. Seni her zaman seveceğim. Fuar ve zirvelerimiz sen olmadan aynı olmayacak. Güç seninle olsun” dedi.

Yıldız Savaşları’nın orijinal serisinde Bulloch ile birlikte oynayan ve Luke Skywalker karakterini canlandıran Mark Hamill de sosyal medyadan hesabından açıklama yaparak, “Bulloch tam bir İngiliz beyefendisiydi. Onu çok özleyeceğim ve onu tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Onunla tanıştığım ve çalıştığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Bulloch, orijinal Yıldız Savaşları serisinin ikinci filmi İmparator’da ve üçüncü filmi Jedi’ın Dönüşü’nde izleyici karşısına çıkan ve Boba Fett’i canlandıran oyuncu James Bond filmi Octopussy’de de rol aldı. Oyuncu aynı zamanda BBC’nin dizisi Doctor Who’da 1970’lerde oynadı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)