Yıldız Holding: Murat Ülker Cumhurbaşkanına cevap vermedi

Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, Murat Ülker'in 'fahiş fiyat' konusundaki açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına cevap niteliğinde olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yıldız Holding tarafından, Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in basın mensuplarının zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin değerlendirmesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerde denetimlerin artacağına yönelik açıklamasıyla "yakın veya uzak bir ilgisinin bulunmadığı" açıklandı.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, geçen günlerde Ülker’in basın buluşmasında bir gazeteciye verdiği yanıt sonrası, kamuoyunda "bilgi kirliliğinin ve yanlış anlaşılmaların önüne geçme zorunluluğu doğduğu" belirtildi.

'TOPLANTI ÖNCEDEN YAPILMIŞTI'

Açıklamada, Murat Ülker’in basın mensuplarının zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin değerlendirmesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zincir marketlerde denetimlerin artacağına yönelik açıklamasıyla yakın veya uzak bir ilgisi bulunmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından günler önce yapılan bu değerlendirmenin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddialar kesinlikle art niyetlidir. Sayın Murat Ülker, çok daha önce yapılan toplantıda Yıldız Holding perakende grubunun enflasyon rakamlarının altında bir fiyat politikası izlediğini vurgulamış ve mesnetsiz fahiş fiyat uygulayan marketlerin ve üreticilerin denetlenmesinin enflasyonla mücadelede en etkili yöntemlerinden biri olacağını ifade etmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemde bir kaç kez, 'fahiş fiyat uygulayanlar olduğu ve bunlar hakkında gereğinin yapılacağı' şeklindeki açıklamalarının ardından, Murat Ülker'in 'fahiş fiyat yok' açıklaması bugün medyaya yansımıştı. (HABER MERKEZİ)