'Yılan Adası'ndaki 13 Ukrayna askeri hâlâ hayatta olabilir'

Ukrayna Sınır Muhafızları, Rusya'nın operasyonunun ilk gününde Yılan Adası'ndaki savaş gemisine kafa tutarak teslim olmayı reddeden 13 askerin ölmemiş olabileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karadeniz'deki Yılan Adası'nda kendilerine 'teslim ol' çağrısı yapan Rus askerlerine verdikleri "Gidin kendinizi b.cerin" yanıtıyla uluslararası basında ilgi odağı olan Ukrayna askerlerinin hâlâ hayatta olabileceği belirtildi. Ukrayna Sınır Muhafızları, "Yılan Adası'nın Ukraynalı savunucularının hâlâ hayatta olabileceğine dair güçlü bir inancımız var" açıklaması yaptı.

Açıklamada, askerlerin öldüğüne dair bilginin yanlış olma ihtimalinin olduğu aktarıldı. Askerlerin bulunma ihtimali olan bir yere dair bilgi edinildiği belirtilirken, Ukrayna ordusu ile sınır muhafızlarının onları bulmak için ortak çalışma yürüttüğü bilgisi verildi.

Kırım'ın 300 kilometre batısında bulunan Yılan Adası, perşembe günü Rusya'nın kontrolüne geçmişti. Askerler, Rus savaş gemisi ile aralarında geçtiği belirtilen konuşmanın ses kaydının yayınlanması sonrası Ukrayna'da kahraman ilan edilmişti. Konuşmada gemiden 'teslim ol' çağrısı yapılıyor, askerlerin ise "Gidin kendinizi b.cerin" yanıtını verdiği duyuluyordu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vlaidimir Zelenskiy de Rusya'nın operasyonunun ilk gününde yaptığı açıklamada askerlerin 'kahramanca' öldüğünü söylemişti. "[Yılan Adası'ndaki] Bütün sınır muhafızları kahramanca öldü ama teslim olmadı" diyen Zelenskiy, askerlere Ukrayna Kahramanı madalyasının verileceğini açıklamıştı.

Yılan Adası Karadeniz'de, Ukrayna ile Romanya sınırlarına yakın bir noktada yer alıyor. Geçmişte deniz sınırları konusunda iki ülke tartışmalara neden olan adada bir deniz araştırma istasyonu var. Adanın aynı zamanda, petrol dahil kaynaklar açısından stratejik önem taşıdığı belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)