Yıkımına başlanan Cebeci Stadyumu için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı

Ankara 11’inci İdare Mahkemesi, yıkımına başlanan Ankara’nın tarihi mekanlarından Cebeci’deki İnönü Stadyumu’na ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA-Yargı süreci devam etmesine rağmen Millet bahçesi ve cami yapımı için yıkımına başlanan Cebeci’deki İnönü Stadyumu’na ilişkin Ankara 11’inci İdare Mahkemesi kararını verdi.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği’nin (TMMOB) halen devam eden davalara rağmen stadyumun yıkımına başlandığını, yapının simge bir değeri olduğunu belirterek işlemin durdurulması talebiyle Çankaya Belediyesi’ne karşı açtığı davada ara karar veren mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme yürütmeyi durdurma kararına ilişkin gerekçesinde, “Dava konusu işlemin yıkıma ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye 15 (on beş) gün süre tanınmasına, 08/07/2021 tarihinde oybirliğiyle karar verildi” ifadelerine yer verdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, mahkemenin verdiği kararın ardından yaptığı değerlendirmede yıkımın ivedi olarak durdurulması gerektiğini söyledi.