Yetkin yazdı: Çalışan Gazeteciler Günümüzü lütfen kutlamayın, çünkü...

Murat Yetkin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yazdı: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutlamayın lütfen, çünkü ne kutlayacak ne kutlanacak halimiz var. Çünkü pek azımız habercilik görevimizi yapabiliyor, sizin haber alma hakkınızı kullanmanızı sağlayabiliyoruz. Engeller var. Medyanın büyük bir kısmı hükümet çizgisinden çıkarsa hükümetten iş, ihale, kredi alamayacak yatırımcıların eline geçmiş durumda.

Hürriyet gazetesinden evlerine gönderilen yazıyla işten çıkartılan 45 gazetecinin tazminatları 2 yıldır ödenmedi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın raporuna göre günümüzde 67 gazeteci halen tutuklu. CHP'nin 2020 raporuna göreyse, gazeteciler 479 kez hakim karşısına çıktı, 78 gözaltı, 25 tutuklama oldu. Gazateci-yazar Murat Yetkin de, 'Çalışan Gazeteciler Günümüzü lütfen kutlamayın, çünkü…' başlıklı yazısında, medyanın içinde bulunduğu durumu yazdı.

Yetkinreport'taki yazının bir bölümü şöyle: 

Medyanın büyük bir kısmı hükümet çizgisinden çıkarsa hükümetten iş, ihale, kredi alamayacak yatırımcıların eline geçmiş durumda. O yatırımcılar Hazine ve Maliye Bakanı'nın istifası gibi önemli bir olayı dahi, talimat alamadıkları için 27 saat vermeyen medya yöneticileriyle çalışıyor.

...Kutlayacak ve kutlanacak halimiz yok. Çünkü bu abiler, ablalar Türkiye’de ilk defa görülmek üzere Hürriyet’ten tazminatsız atılan 45 meslektaşımızın gasp edilen hakları konusunda da tek laf etmiş değiller. Medyada da işsizlik dizboyu. 

Yıllar sonra Türkiye’de bağımsız habercilik yapmak istediğini söyleyerek bir haber televizyonu kuruldu; Olay TV macerası mevcut koşullara bir ay bile değil, 26 gün dayanabildi.
YAZININ TAMAMI